İş arayanlara büyük müjde! Bakan açıkladı: 2025 yılında 8 bin 500 yeni personel alınacak. Hangi birimlere kaç kişi alınacak?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iş arayanlara müjdeyi verdi. Bakanlığa 2025 yılında 3 bin 105 yangın işçisi, 3 bin 477 destek personeli ve 150 mühendis alınacak.

Google Haberlere Abone ol
İş arayanlara büyük müjde! Bakan açıkladı: 2025 yılında 8 bin 500 yeni personel alınacak.  Hangi birimlere kaç kişi alınacak?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, , 4'üncü Tarım Orman Şurası kapsamında düzenlenen, "İklim Değişikliği Sürecinde Ormanlar Atölyesi" programına katıldı.

Bakan Yumaklı burada yaptığı konuşmada iş arayanlara müjdeyi verdi.

Orman yangınlarına karşı daha güçlü bir savunma hattı oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Yumaklı , "3 bin 105 yangın işçisi, 3 bin 477 destek personeli ve 150 mühendisin yer aldığı 8 bin 500 kişilik yeni ekip arkadaşlarımızı, ilerleyen aylarda kendi ekiplerimize katmış olacağız." dedi.

İklim değişikliğiyle mücadelede, iklime dirençli ormanlar oluşturmanın, devam eden çok önemli projeyle, ülke için önemli bir kazanım haline geleceğine işaret eden Yumaklı, şunları kaydetti:

"Özellikle kuraklığa, zararlılara ve erozyona karşı yerli türlerin kullanıldığı ağaçlandırma projelerinin yürütülmesi önemli. Son dönemde, dar alanlardaki yağışlar, taşkınların yanı sıra çok ciddi erozyon, heyelan gibi tehlikelere sebep olmaya başladı. Yangın ya da başka herhangi bir sebeple zarar gören ormanların, bir sonraki yılın sonuna kadar mutlaka ağaçlandırılması gerçekleşiyor, bunun ikinci bir alternatifi söz konusu değil. Bu konuda pek çok ülkeyle ormancılık alanında işbirliği anlaşmaları imzalıyoruz."

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de, iklim değişikliğinin özellikle seller, su taşkınları, kuraklık ve orman yangınlarıyla, her geçen gün çok daha fazla hissedilir hale geldiğini söyledi.

Ülkenin ormanlarının yarısından çoğunun, orman yangınları açısından 1. ve 2. derecede hassas alanlar olduğunu belirten Karacabey, hem teknik ve teknolojik, hem de personel bakımından anormal duruma göre hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Karacabey, ormanları tehdit eden iklim değişikliğinin olumsuz etkisinin, birçok zararlı organizmanın sayısının artmasına neden olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin 54 farklı noktasında, her yıl yaklaşık 1 milyon faydalı organizmayı ormanlarımıza salarak, biyolojik olarak mücadele ediyoruz. Su kıtlığı, tüm bitkilerde olduğu gibi ağaçlarımızda da strese sebep oluyor. Ormanlarımızı sağlıklı halde tutarak, yangın ve böcek zararına karşı dirençli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin