Interpol kırmızı bültenle arıyordu. Dolandırıcılık ve rüşvet suçundan aranan iki kişi Yalova'da yakalandı. Saklandıkları villada kıskıvrak yakalandılar

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Irak uyruklu iki kişi Yalova'da saklandıkları villada kıskıvrak yakalandı. Yakalanan iki kişi rüşvet, yolsuzluk ve hükümete karşı dolandırıcılık suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Interpol kırmızı bültenle arıyordu.  Dolandırıcılık ve rüşvet suçundan aranan iki kişi Yalova'da yakalandı. Saklandıkları villada kıskıvrak yakalandılar

Yalova Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca, 19 Aralık 2023 tarihli Kırmızı Bültenle Uluslararası seviyede aranan 2 Irak uyruklu zanlının Yalova’da bir villada saklandığı bilgisine ulaştı.

“Rüşvet ve Yolsuzluk” suçlarından aranan B.A. ve “Rüşvet, Yolsuzluk ve Hükümete Karşı Dolandırıcılık” suçlarından aranan M.A. polisin düzenlendiği operasyon sonucu saklandıkları villada yakalandı.

Yakalanan iki kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından Irak’ın resmi makamlarına teslim edileceği öğrenildi.

Uluslararası Polis Teşkilatı tarafından acil yakalama mesajı ile aranan Rusya uyruklu  D.B dün Mersin'de yakalanmıştı.  Şüphelinin Rusya'ya iadesi için işlem başlatılmıştı. 

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR?

Kırmızı Bülten”, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin