İlk kez TV100'de gündeme gelmişti. AK Parti'nin Antalya adayı belli oldu. Erdoğan'ın yerel seçim stratejisi... Hakan Tütüncü kimdir?

AK Parti’nin Ankara’daki aday tanıtım toplantısı 18 Ocak Perşembe günü ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak. Toplantıda birçok büyükşehir, il ve ilçe adayları açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim stratejisi de belli oldu. Adana'da Yüreğir Belediye Başkanı aday gösterilmişti. Antalya'da da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Tütüncü'nün ismi ilk kez TV100'de gündeme getirilmişti. Erdoğan'ın büyükşehirlerdeki stratejisi de belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
İlk kez TV100'de gündeme gelmişti. AK Parti'nin Antalya adayı belli oldu. Erdoğan'ın yerel seçim stratejisi... Hakan Tütüncü kimdir?

AK Parti, Ankara başta olmak üzere 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Yerel seçim süreci hazırlıklarını sürdüren AK Parti Genel Merkezi, İstanbul büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere 11 büyükşehir adayını İstanbul’da düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile ilan etmişti. Bu toplantının ardından da gözler Ankara’da yapılacak aday tanıtım toplantısına çevrildi.

18 Ocak Perşembe gününü ATO Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, İzmir başta olmak üzere 17 büyükşehir ve diğer illerin adaylarını kamuoyuyla paylaşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Adana Büyükşehir Belediye Başkanı gösterilecek.

AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yerel yönetim' tecrübesi çerçevesinde 3 dönemdir Kepez Belediye Başkanlığı'nı yürüten Hakan Tütüncü, 2024 Yerel seçimlerinde AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

Erdoğan'ın büyükşehirlerdeki stratejisi de yerel yönetim tecrübesi olan isimler üzerinden şekillendi.

Tütüncü ismi ilk olarak TV100'de gündeme gelmişti. TV100.com yazarı ve yorumcusu gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından, "AK PARTİ’nin ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü oldu. Tütüncü’nün adaylığını ilk kez
@tv100‘de gündeme getirmiş ve “Örgüt Tütüncü’yü istiyor” demiştik." diye yazdı.

Hakan Tütüncü kimdir?

Halen Kepez Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Hakan Tütüncü, 15 Haziran 1979 tarihinde dünyaya geldi.

İlk, Orta ve Lise öğrenimini Antalya'da tamamlayan Tütüncü, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tütüncü, Antalya Barosu'na kayıtlı serbest avukatlardandır.

2001'de Ak Parti'nin kuruluş sürecinde görev alan Hakan Tütüncü, Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı. 2003'de Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004'de Antalya İl Sekreteri olarak ana kademede görev alan Hakan Tütüncü, 2005 ile 2009 yılları arasında iki dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin