İlk insanlı uzay misyonumuz başladı. Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Serdar Yıldırım tv100'e konuştu: Bu bir süreçtir öğrenerek ilerleyeceğiz

Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, tv100'de Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Yıldırım Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu bir süreçtir öğrenerek ilerleyeceğiz. 70 senedir uzayda bu çalışmaları yapan ülkelerin kurduğu sistemler bunlar. Bu konuda maalesef geç başladık." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İlk insanlı uzay misyonumuz başladı. Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Serdar Yıldırım tv100'e konuştu: Bu bir süreçtir öğrenerek ilerleyeceğiz

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, hukukçu Bışar Özbey, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında astronot Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı uzay yolculuğu programda masaya yatırıldı.

Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

Serdar Hüseyin Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

GEZERAVCI UZAYDA NE YAPACAK?

13 tane deney seçildi ve bu deneyleri hazırlayan hocalarımız tarafından kendi laboratuvarlarında Alper’e neler yapacağı detaylı bir şekilde anlatılıp, öğretildi. Alper Gezeravcı tabii ki her konunun uzmanı değil. Bu arkadaşımız biyolog değil gibi eleştiriler de geliyor. Deneyler zaten ona göre hazırlandı. Burada tıbbi deneylerimiz var. İnsanın metabolizmasının uzayda ne şekile değişime uğradığını hala araştırıyoruz. Bu konuda çok araştırma yapıldı. Kemiklerdeki değişimler, insan dokusunun nasıl etkilendiği, kan yapısı, organların bunlardan etkilenmeleri bunların hepsinin üzerinde çalışılıyor. Bu 13 deneyin malzeme kategorileri var. Biyoteknoloji ve tıbbi alandaki deneyler var.

'MAALESEF GEÇ BAŞLADIK'

Para buradaki tek ölçü değil. Şöyle bir eleştiri ben duyuyorum ‘Keşke kendi roketimizle gitseydik’ gibi. Tabii bunu ben de arzu ederim ama bu bir süreçtir. 70 senedir uzayda bu çalışmaları yapan ülkelerin kurduğu sistemler bunlar. Bu konuda maalesef geç başladık. Geriden deliyoruz bu bir gerçek ama arayı kapatmak için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bu bir süreçtir, öğrenerek ilerleyeceğiz. 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin