İletişim Başkanı Altun'dan İsrail'e tepki: İnsanlığa karşı suç işlemiştir

İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'nda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'de yaklaşık 30 bin masumu katlettiği saldırılarda, savaş suçları işlediğini belirterek, bu eylemlerin insanlığa karşı açık bir suç olduğunu ifade etti. Altun, “İsrail’in pervasızca hareket etmesinin sebebi uluslararası sistemin adaletsizliğidir. Bu sistemin revizyonu elzemdir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İletişim Başkanı Altun'dan İsrail'e tepki: İnsanlığa karşı suç işlemiştir

İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleşti. Saat 16.00’da başlayan programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yanı sıra teşkilata üye ülkelerin enformasyon bakanları da katıldı.

Toplantıda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki saldırılarının artarak devam ettiğini ve İsrail’in bu denli pervasızca hareket etmesinin arkasında uluslararası sistemin adaletsizliğinin olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’de gazetecileri de hedef alarak hakikati örtbas etmek istediğini ve çeşitli dezenformasyon çalışmaları yürüttüğünü belirten Altun, Türkiye olarak İsrail dezenformasyonları ile sonuna kadar mücadele edeceklerini ve İsrail’in hakikati susturmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"İNSANLIĞA KARŞI APAÇIK BİR SUÇ İŞLEMİŞTİR”

İsrail’in işlediği savaş suçlarını uluslararası hukuk kurallarındaki maddelerden örneklerle anlatan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bugünkü müzakerelerimizi en temelde iki ana başlık altında gerçekleştireceğiz. İsrail’in artan dezenformasyonları ve hakikatin sözcüleri gazetecilere yönelik katliam girişimleri. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail, zulümlerini kat be kat artırmış, dünyanın gördüğü en büyük katliamları, soykırımı Gazze’de, Filistin topraklarında hayata geçirmiştir. İsrail’in zulüm tarihi söz konusu olduğunda 7 Ekim'i bir milad, nevzuhur bir hadise olarak görmek bir illüzyondur, bir yanılsamadır. İsrail, Gazze’de yaklaşık 30 bin masumu katlettiği bu saldırılarda, bu savaş suçları ile insanlığa karşı apaçık bir suç işlemiştir” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin