İlber Ortaylı, 'Bu açık bir Atatürk düşmanlığıdır' diyerek Şevki Yılmaz'ın sözlerine tepki gösterdi

Osmanlı ailesi üyelerinden Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününe katılan eski Refah Partili Şevki Yılmaz,"Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" dedi. Ortaylı düğünden sonra Yılmaz'a sosyal medyada yanıt verdi. Ortaylı, 'Bu açık bir Atatürk düşmanlığıdır' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İlber Ortaylı, 'Bu açık bir Atatürk düşmanlığıdır' diyerek Şevki Yılmaz'ın sözlerine tepki gösterdi

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın nikah şahidi olduğu Osmanlı düğünü çok konuşulmuştu. Düğünde Şevki Yılmaz'ın yaptığı konuşma ise büyük tepki çekmişti. Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımla yaşananlara değindi.

Ortaylı şu ifadeleri kullandı:

"AÇIK BİR ATATÜRK DÜŞMANLIĞI..."

Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım.

Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim.

Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır.

Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâlıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır.

"BİRİLERİNİN ARTIK ANLAMASI GEREKİR"

Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplamlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve arkadaşları devletlerle cilah 435 sayesindedir.

Türkiye'yi etrafındaki mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin