İkinci Türk astronot ne zaman uzaya gidiyor? O sorunun cevabı belli oldu. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı'ndan Tuva Cihangir Atasever açıklaması

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dünyaya döndü. Gezeravcı'nın yapılacak tedavilerin ardından Türkiye'ye dönüş yapacağını söyleyen Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay misyonu ile ilgili de flaş bilgiler verdi. İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever'in ne zaman uzaya çıkacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İkinci Türk astronot ne zaman uzaya gidiyor? O sorunun cevabı belli oldu. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı'ndan Tuva Cihangir Atasever açıklaması

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay misyonu ile ilgili de flaş bilgiler verdi. İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever'in ne zaman uzaya çıkacağını açıkladı. Alper Gezeravcı'nın son sağlık durumu ve Türkiye'ye geleceği tarih ile ilgili bilgiler veren Kıraç, 13 deney gerçekleştiren Gezeravcı'nın tedavilerinin tamamlanmasının ardından yurda döneceğini söyledi.

KATKILARINI GÖRECEĞİZ

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin insanlı uzay misyonuna ilişkin, "Biz bu misyonla birlikte uzay farkındalığı ve insan kaynağı misyonumuzu da gerçekleştiriyoruz. Alper'in toplumdaki uzay farkındalığı ve insan kaynağı konusunda da katkılarını ilerleyen süreçte göreceğiz." dedi. Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya iniş yolculuğunu değerlendirerek, Gezeravcı'nın ilk tedavilerin ardından Türkiye'ye dönmesini planladıklarını anlattı.

3 İLA 7 GÜN SÜRECEK

Sağlık kontrolü sürecinin 3-7 gün arası sürdüğüne dikkati çeken Kıraç, tahminlerinin Gezeravcı için daha kısa sürmesi yönünde olduğunu söyledi. Kıraç, Gezeravcı'nın uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştirdiğini belirterek, deneylerin sonuçlarının değerlendirilmeye devam ettiğini dile getirdi.

ATASEVER NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Kıraç, nisan ayında da ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderecekleri bilgisini vererek, onun da yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini söyledi. Atasever'in dönüşünü de heyecanla bekleyeceklerini vurgulayan Kıraç, "Nisanın ilk haftaları gibi Tuva'nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor." diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin