İki hafta sonra Dünya'ya döndü. İşte astronot Alper Gezeravcı'nın ailesine kavuştuğu anlar

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı iki hafta süren uzay yolculuğunun ardından dün Dünya'ya döndü. Gezeravcı'nın ailesine kavuştuğu anları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyasında paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
İki hafta sonra Dünya'ya döndü. İşte astronot Alper Gezeravcı'nın ailesine kavuştuğu anlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın ailesiyle bir araya geldiği görüntüleri paylaştı.

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, içinde bulundukları Dragon kapsülüyle birlikte dünyaya iniş yapmıştı. Gezeravcı ve beraberindeki astronotlar, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapmasının ardından yer ekibi tarafından gemiye alınarak Houston'a getirilmişti.

Burada dünyaya uyum süreci çerçevesinde dinlenmeye alınan Gezeravcı, ailesiyle bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından paylaşılan görüntülerde Gezeravcı'nın ailesi ve yakınlarıyla sarılarak hasret giderdiği görüldü.

Kacır paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kavuşma anı… Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek." 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin