İBB Başkanı İmamoğlu TÜSİAD Başkanı Turan'ı ziyaret etti: 5 yılın minik bir özetiyle sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaretin ardından "Kendilerine bu yerel seçimdeki süreçte nasıl bir hazırlık içinde olduğumuzu ve 5 yılın minik bir özetiyle sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İBB Başkanı İmamoğlu TÜSİAD Başkanı Turan'ı ziyaret etti:  5 yılın minik bir özetiyle sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. İmamoğlu’na ziyaret sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney de eşlik etti. TÜSİAD ziyaretinin ardından İmamoğlu, İBB tarafından yapımı tamamlanan 11 yeni kreşin Yenikapı'daki toplu açılış törenine katıldı.

"GÜZEL BİR BİLGİ ALIŞVERİŞİ OLDU"


TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyareti sonrası konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘’TÜSİAD'ı ve sayın başkanı yönetimiyle birlikte ziyaret ettim. Kendilerine bu yerel seçimdeki süreçte nasıl bir hazırlık içinde olduğumuzu ve 5 yılın minik bir özetiyle sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık. Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve birçok duygularını not aldık. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Biz zaten İstanbul'umuzun bu 5 yıllık görev dönemimizde, her kuruluşuyla her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma gayretindeydik. Ve bunu başardık. Özellikle iş dünyasıyla ilgili, İstanbul Planlama Ajansı üzerinden kurduğumuz platformlarla çok verimli çalışmalar yapmıştık. Bunun bugün faydasını görüyoruz. İstanbul'un hangi kuruluşuyla otursak, mutlak sağlıklı bir arşive ve hafızaya sahibiz. Bundan sonra bu etkileşimi, bu iş birliği zeminini demokratik bir kent var etme konusunda kentin her aşamasıyla her kademesiyle, katmanıyla bir uzlaşma içerisinde kentin yönetimi olan belediyenin aynı zamanda bu kentliye ait olduğu hissini en güçlü şekilde verecek çalışmaları da yapıyor olacağız." dedi.

"TÜMÜYLE TERTEMİZ VE BEREKETLİ BİR BÜTÇEYLE MUAZZAM İŞLER YAPIYORUZ"


TÜSİAD ziyaretinin ardından İmamoğlu, Yenikapı’da 11 yeni kreşin toplu açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, "Tertemiz kalplerinin eziklerinin önünde beş yıldır özellikle bu çocuklarımıza mahcup olmamak için inanın gece gündüz çok çalışıyoruz. Ve hiçbir siyasi hesabın, hiçbir çıkar grubunun gözetilmediği, inanın tümüyle tertemiz ve bereketli bir bütçeyle muazzam işler yapıyoruz. Bu anlamda emeği geçen çok dostlarım, yol arkadaşlarım var. Ve bu işler arasında bu süreci yönetirken bize en fazla gururlandıran içimizden çok ısıtan bu Yuvamız İstanbul ve Yuvamız İstanbul'un çocuklarının kullandığı o güzel kreşlerimiz, bizi çok mutlu ediyor, onun ayrı bir yeri var. Belediyenin tarihinde ilk kez kreşler sayesinde çocuklarımız hayatın en böyle zihinsel olarak aldıkları dönemin en güçlü anlarını bu kreşlerde geçiriyorlar. Böylesi bir hizmeti hiç gündeminde olmayan bir siyasal süreçte bütün Türkiye'nin gündemine hatta bir kısım adayların bile gündemine dahil etmekten mutlu oluyoruz." diye konuştu.

"CUMHURİYET BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HER ÇOCUĞA EŞİT FIRSATLAR SUNAN REJİMİN ADIDIR"


Tüm çocukların eşit ve adil eğitim alabilmesinin önemine dikkat çeken İmamoğlu, "Çocukların eşitlenmesi çocukların eşit ve adil biçimde eğitim alabildiği bir ortamın var edilmesi bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Çünkü bu prensip Cumhuriyetin prensibidir. Biz Cumhuriyetin bize söylediğini yapıyoruz. Çocuklarımızı eşitliyoruz. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan her çocuğa eşit fırsatlar sunan rejimin adıdır. Cumhuriyet yöneticilerin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı kendilerine en önemli vazife olarak bildikleri, eşimin adıdır. Ama maalesef bizden önceki yirmi, yirmi beş yılda tek bir kreş dahi İstanbul'u açmayan bir yönetim vardır. Onca yıl tek bir kreşi açmayan bu yönetim, şimdi sanki sıfırdan başlayacakmış gibi kreş açmayı, şehre vadetmeyi en önemli vaatlerinden birisi olarak dile getiriyor." dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin