Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç hayatını kaybetti. Hasan Kılıç kimdir?

Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç hayatını kaybetti. Kılıç'ın bir süredir 'emboli/pıhtı atması' sorunu yaşıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç hayatını kaybetti. Hasan Kılıç kimdir?

Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç (79), İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Kılıç'ın cenazesi, yarın ikindi vakti Şakirin Camisi'nden Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

T24'ün aldığı ilk bilgilere göre, bu akşam (18 Aralık 2023 Pazartesi) saatlerinde kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Kılıç kurtarılamadı. Kılıç'ın bir süredir 'emboli/pıhtı atması' sorunu yaşadığı öğrenildi.

Daha önce Hürriyet Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Hasan Kılıç, 37 yıllık meslek hayatının ardından 2015 başında Hürriyet gazetesinden emekliye ayrıldı. Kılıç, izleyen yıllarda tekrar işe başladığı Hürriyet'te halen Sorumlu Müdür olarak görev yapıyordu.

HASAN KILIÇ KİMDİR?

1944 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğan Kılıç, İTİA Gazetecilik Yüksekokulu'ndan mezun oldu.

Hasan Kılıç, gazetecilik mesleğine 1970 yılında Günaydın gazetesinde sayfa sekreteri olarak başladı. Tan ve Sabah'ta görev yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Kılıç, evli ve bir çocuk babasıydı.

Sürekli Basın Kartı bulunan Kılıç, 37 yıllık meslek hayatının ardından 2015 başında Hürriyet gazetesinden emekliye ayrıldı.

Hürriyet yazarlarından Ayşe Arman, Kılıç'ın Hürriyet'ten emekliye ayrılışını "Bir Hasan Kılıç geçti Hürriyet’ten" yazısında kaleme almıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin