Hükümet seçim sonrası yeni anayasa yapmaya mı hazırlanıyor? Numan Kurtulmuş: Artık vakti gelmiştir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da yeni anayasa konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Kurtulmuş, "Yıllardır Türkiye'de bir ihtiyaç olarak ortadadır ve artık vakti gelmiştir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet seçim sonrası yeni anayasa  yapmaya mı hazırlanıyor? Numan Kurtulmuş: Artık vakti gelmiştir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kadıköy'deki TBMM Filizi Köşk Sosyal Tesisi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’de sivil toplum alanında önemli çalışmaları olan, değerli ve öncü hizmetler yapan kuruluşların temsilcileriyle bir arada olmanın kendilerine güç verdiğini söyledi.

Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda da çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

Güçlü Türkiye’nin önemli ayaklarından birisi, içeride yeni bir anayasayla toplumsal yapısını güçlendirmeyi başarması olacaktır. Bu çerçevede yeni bir anayasa yapılması ya da anayasanın yenilenmesi meselesi bir fantezi değildir, bir ya da birkaç partinin isteyebileceği bir şey değildir.

Yıllardır Türkiye’de bir ihtiyaç olarak ortadadır ve artık vakti gelmiştir. Türkiye, bu yeni anayasa meselesini önümüzdeki dönemde hallederek içerideki birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, milli bütünlüğünü tahkim edecek bir şekilde yoluna devam etmek mecburiyetindedir.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin