HÜDA PAR yerel seçimle ilgili kararını açıkladı! O illerde aday göstermeyecekler

31 Mart yerel seçimleri için 43 gün kaldı. Bu sürede siyasi partilerin izleyecekleri yollar da belli oluyor. HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, belediye başkan adaylarını ve seçim beyannamesini açıkladı. Yapıcıoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da aday çıkarmayacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR yerel seçimle ilgili kararını açıkladı! O illerde aday göstermeyecekler

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partiler hem adaylarını hem de seçimlerde izleyecekleri yol haritalarını açıklıyor. 20 Şubat'ta aday başvurucu sürecinin tamamlanmasıyla tablo netleşecek.

HÜDA PAR ADAYLARINI TANITTI

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ankara'daki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde partisinin 31 Mart yerel seçimlerine katılacak belediye başkan adaylarını tanıttı ve seçim beyannamesini açıkladı.

İşgalci İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Yapıcıoğlu, "Zalimler tek saf halinde siyonizmin arkasını kolluyor, ona destek oluyor" diye konuştu.

"Halkın hizmetinde olması gereken belediyeler, maalesef kimileri tarafından kişisel ve grup menfaatleri için bir rant kapısı haline getirilmiştir" diyen Yapıcıoğlu, "Halkımızın bu gidişattan rahatsız olduğunu görüyor ve diyoruz ki çaresiz değilsiniz. Hizmete talibiz, dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet inşallah bizimle olacak. Halkımızın dürüst belediyecilik ve gerçek hizmetle tanışma vakti gelmiştir" ifadelerini kullandı.

4 İLDE ADAY ÇIKARMAYACAKLAR

Konuşmasının ardından partisinin 5'i büyükşehir olmak üzere 27 il ve 58 ilçe belediye başkan adayını tanıtan Yapıcıoğlu, "Ankara ile 3 büyükşehirde, büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayacağız. Bu iller büyüklük sırasına göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kerbela Şanlı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mehmet Çalhan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Bülent Dinç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Veysel Yavuz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının ise Kenan Çil olduğunu açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin