Hrant Dink 17 yıl önce katledildiği Sebat Apartmanı önünde anıldı: Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci yazar Hrant Dink, katledilişinin 17. yılında, öldürüldüğü yerde Sebat Apartmanı önünde anıldı. Bu yılki anma konuşmasını yazar Oya Baydar gerçekleştirdi. Baydar, "Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink 17 yıl önce katledildiği Sebat Apartmanı önünde anıldı: Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci yazar Hrant Dink, katledilişinin 17. yılında, öldürüldüğü  yerde Sebat Apartmanı önünde anıldı.

Gazetenin Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki eski binasının önünde toplananlar, Dink'in silahla ateş edilerek öldürüldüğü yere kırmızı karanfil bırakıp mumlar yaktı. Alana ayrıca Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı dövizler ile Agos gazetesi bırakıldı. Gazetenin olduğu binaya da üzerinde "Cinayet 17 yaşında" yazılı Hrant Dink'e ait bir fotoğraf asıldı.

Hrant Dink 17 yıl önce katledildiği Sebat Apartmanı önünde anıldı: Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez

"KATİL ARTIK ARANIZDA"

Anmada, Besna Tosun, Gezi Parkı Davası'ndan ceza alan Çiğdem Mater'in mektubunu okudu. Mater, mektubunda "Adaleti sebatla beklediğimiz 1 yıl daha geçti. Adalet yerine yine adaletsizlikle yüz yüzde kaldığımız 1 yıl daha. 17 yıl sonra 17 yaşındaki katil artık aranızda. Tıpkı 'Öldür' diyenlerin aranızda olduğu gibi. Ne Hrant Dink cinayetinin arkasındaki karanlığı aramaktan vazgeçeceğiz ne de adalet talebimizden." dedi. 

"HER ŞEY ÖLDÜRÜLÜR AMA VİCDAN ÖLDÜRÜLEMEZ"

Bu yıl anma konuşmasını yazar ve gazeteci Oya Baydar gerçekleştirdi.  Baydar şu ifadeleri kullandı: 

"Hrant bu ülkenin acılı halkının dermanı ve vicdanıydı. Ben size Hrant'ı anlatmak istiyorum. Burada onu anarken, güzelleme yaptığımı sanmayın. O resmi tarihin yalanlarına karşı tabu kırıcıydı. Karanlık güçler en çok tabu kırıcılardan korkarlar. Hrant'ı o yüzden vurdular. Silahı, şiddeti savunsaydı hedef olmayacaktı.

17 yıl önce bugün, bu saatlerde seni ülkenden, toprağından ayırdılar. 'Bizim bu topraklarda gözümüz var çünkü kökümüz burada' demişti. Şimdi köklerinin derinlerde olduğu bu topraklarda yatıyorsun. Hepimizin kökleri toprağımızın derinliklerinde birbirine karışıyor. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara karşı her yıl burada buluşuyoruz. Bu topraklarda eşit ve beraber yaşamak istiyoruz. Ne yazık ki sana iyi haberimiz yok. Masum gençlerden kindar insanlar yaratıyorlar. İnsanlarımız nereye varacağını bilemedikleri bugünlerde gün gün umutlarını kaybediyor. Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez. 19 Ocak bu toprakların vicdan ve kardeşlik günüdür."

Hrant Dink 17 yıl önce katledildiği Sebat Apartmanı önünde anıldı: Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez - Resim : 2

ANMAYA CHP VE DEM PARTİLİ VEKİLLER DE KATILDI

Dink'in ailesi, yakınları ile arkadaşlarının katıldığı törende, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de hazır bulundu.

Hrant Dink 17 yıl önce katledildiği Sebat Apartmanı önünde anıldı: Her şey öldürülür ama vicdan öldürülemez - Resim : 3

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören dolayısıyla Şişli Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin