Hem suçlu hem güçlüymüş! Okul müdürünün dövdüğü yaşlı çift konuştu: Engelli yerlerine oturmuşlardı

Mersin'de bir okul müdürü ve oğlunun otobüste yaşlı bir çifti dövmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada okul müdürünün tutuklandığı ve açığa alındığı bilgisi verildi. Darbedilen yaşlı çiftin anlattıkları ise, "Böyle eğitimci olmaz olsun" dedirtti. Öte yandan okul müdürünün oğlu da tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Hem suçlu hem güçlüymüş! Okul müdürünün dövdüğü yaşlı çift konuştu: Engelli yerlerine oturmuşlardı

Mersin'de bir okul müdürü ve oğlunun halk otobüsünde yaşlı bir çifti öldüresiye dövdükleri ortaya çıktı. Okul müdürü bu olayın ardından tutuklandı ve İl Müdürlüğü'nün açıklamasına göre tutuklanmasının ardından açığa alındı. 

 Okul müdürünün darbettiği yaşlı çift ise yaşadıklarını anlattı. 

Mersin'in Merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023'te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste darp edilen çiftten Hamdiye Polat, eşinin yüzde 88 engelli ve bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Olay gününü anlatan Polat, şöyle devam etti:

ENGELLİ KOLTUKLARINA OTURMUŞLAR

"Aralık ayının 15'inde hastaneye kontrole gittik. Hem benim hem de eşimin kontrolü vardı. Kontrol olduktan sonra sonuçlar geldi. Hastanenin içinden otobüs durağına kadar yarım saatte ben bunu götürdüm. Çünkü arabayla yürütemiyorum. Oraya gittik otobüse bindik. Engelli koltukları var 4 tane, ona yöneldik, bunlar oturuyormuş. Dediler 'biz de engelliyiz.' Ben de eşime, 'bunlar da engelliymiş' dedim. Hatta yazık da dedim yani. Genç baba- oğulmuş, tanımıyoruz etmiyoruz. Eşim dayanacağı bir şey olmazsa otobüs hakaret ettiğinde düşüyor. Biz diğer tarafa yöneldik.

Ondan sonra gelip 'sen nasıl benim oğluma kalk diyorsun' dedi. Biz çocuğuna 'kalk demedik, bir tarafına da bu otursun' dedik. Bir tarafı boştu çünkü."

Hem suçlu hem güçlüymüş! Okul müdürünün dövdüğü yaşlı çift konuştu: Engelli yerlerine oturmuşlardı - Resim : 2

Daha sonra başka bir yere oturduklarını anlatan Polat, baba ile oğlunun kalkıp yanlarına gelerek kendilerini darp etmeye başladıklarını, bu sırada da yolcuların araya girdiklerini ifade etti. Yolcular indikten sonra baba ile oğlunun yine yanlarına geldiklerini vurgulayan Polat, "Beni yere düşürdü. Benim üstüme çıktı. Babası arkada oğlu önde yumrukluyor bunu. Engelli adam zaten konuşamıyor, dili çok dönmüyor. Ondan sonra hiç dönmüyor şimdi. Yataklık oldu tamamıyla. Oğlanla babasının bize ettiği küfürleri anlatamam" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ BENİ SUÇLUYORLAR

Olaydan sonra otobüs şoförünün çağırdığı ambulansla hastaneye gittiklerini aktaran Polat, darp raporu aldıktan sonra karakola giderek şikayetçi olduklarını anlattı. Şu anda karşı tarafın da kendilerinden davacı olduğunu dile getiren Polat, "Neymiş? Ben çocuğu dövmüşüm. Nasıl yapabilirim ben? Ben çocuğu nasıl dövmüşüm? Ben çocuğu dövemem ki. Ben nasıl erkek çocuğu ve adamı döverim? Biri 52 yaşında, diğeri 17 yaşındaymış. Biz bilmiyoruz, tanımıyoruz, etmiyoruz. Şimdi beni suçluyorlar. Ben sanığım şimdi. Oğlan beni dövüyor, babası beni dövüyor ama şimdi ben suçluyum" şeklinde konuştu.

Otobüs şoförünün de şimdi olayı inkar ettiğini, bir şey görmediğini ve duymadığını söylediğini öne süren Polat, ondan da şikayetçi olduklarını kaydetti. Felçli olan Ramazan Polat da güçlükle konuşarak yediği yumruktan sonra gözünün şiştiğini anlatmaya çalıştı.

OĞLU DA TUTUKLANDI

Öte yandan, olaydan sonra müdürün açığa alındığı ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T'nin tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin