Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten jet yalanlama. “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı" iddiasını yalandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasına kriz çıktığı haberlerini yalanladı. Şimşek Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı'nın kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten jet yalanlama.  “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı" iddiasını yalandı

tv100.com yazarı Fuat Uğur, "Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun…" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz yaşandığını ve ilişkilerin kopma noktasına geldiğini belirterek, "Küresel sistem ise gerginliği “hissetmiş” gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dolaylı ya da dolaysız mesaj üstüne mesaj yağdırarak Mehmet Şimşek’le çalışmayı tercih ettiklerini, bunun Türkiye’nin güvenilirliğine ve yatırım yapılabilir ülke olmasına büyük katkı sağladığını iletti." ifadesini kullanmıştı. 

Fuat Uğur'un bu iddiası gündem yarattı ve bir çok haber sitesi bu iddiayı haberleştirdi. 

 

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA GELDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasına kriz çıktığı haberlerini yalanladı.

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından  paylaştı. 

Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü." iddiasını yalanlandı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir.

İKİNCİ PAYLAŞIM GELDİ

Şimşek daha sonra bir paylaşım daha yaptı ve "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var. Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. Programımız hedeflerine ulaştığında, vatandaşlarımızın refahı da kalıcı olarak artacaktır. Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin