Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: KDV artışı yapılmadı!

Gıdadaki KDV istismarını önleyecek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Sosyal medya hesabından açıkama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "KDV artışı yapılmadı! İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: KDV artışı yapılmadı!

Hazine ve Maliye Bakanlığının gıdadaki KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre hizmet sunan lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için KDV'yi yüzde 10 (alkollü içeceklerde yüzde 20) şeklinde hesaplayacak.

Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, gel-al gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışları da aynı kapsamda olacak.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN KDV PAYLAŞIMI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu paylaşımda bulundu:

"KDV artışı yapılmadı! İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin