Hatay'daki anmada Lütfü Savaş'a büyük tepki: Felaketin birinci yıl dönümündeki anma töreninde istifa sesleri yükseldi

Kahramanmaraş depremlerinde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay'da anma töreni düzenlendi. Antakya'daki sessiz yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Saat 04.17'de parkta bir araya gelen depremzedeler bölgeye gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a büyük tepki gösterdi. İstifa sloganları atıldı. Törene katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da tepki vardı. Koca tepkiler için "Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'daki anmada Lütfü Savaş'a büyük tepki: Felaketin birinci yıl dönümündeki anma töreninde istifa sesleri yükseldi

Kahramanmaraş depremlerinde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay'da anma töreni düzenlendi. Antakya'daki sessiz yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Saat 04.17'de parkta bir araya gelen depremzedeler bölgeye gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a büyük tepki gösterdi. İstifa sloganları atıldı. Törene katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da tepki vardı. Koca tepkilere, "Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil" ifadeleriyle sosyal medyada yanıt verdi.

BİNLERCE KİŞİDEN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde felakette büyük yıkım yaşayan Hatay Antakya'da binlerce kişi sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Depremin meydana geldiği saat olan 04:17'de Yunus Emre Parkı'nda bir araya gelen depremzedeler karanfiller bırakarak ve saygı duruşunda bulunarak depremde hayatını kaybedenleri andı.

Kentte yaşanan yıkım nedeniyle eleştirilen Belediye Başkanı Lütfü Savaş alanda büyük bir protesto ile karşılandı. Depremzedeler Savaş'ı yuhalarken "İstifa" sloganları da attı.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Törene katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bakan Koca, konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Koca, "Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin