Hastaneyi bir anda fareler bastı. Hasta yakınları şoka uğradı. Yönetimden açıklama geldi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi binasındaki servislerde bir anda ortaya çıkan fareler hastaları şaşkına çevirdi. Başhekimlikten konuyla ilgili jet açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Hastaneyi bir anda fareler bastı. Hasta yakınları şoka uğradı. Yönetimden açıklama geldi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde, beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan fareler, hastaları şaşırttı ve bazı hasta yakınları tarafından bizzat yakalandı. Olay, hastanenin 2 Numaralı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Servisi'nde gerçekleşti. İsmini açıklamak istemeyen bir hasta yakını tarafından fotoğraflanan olayda, serviste yatan bir hastanın odasında aniden fareler belirdi.

Durumu fark eden hasta yakınları, olayı hemen görevlilere bildirdi. Görevliler, yapışkan tuzaklar kullanarak fareleri yakalamaya çalışsa da başarılı olamadı. Farelerin hala odada dolaştığı sırada, hasta yakınları ellerine aldıkları fırçalarla bir fareyi yakaladı. 

AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili AFSÜ Hastanesi Başhekimliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bir hasta yakınının, hasta odasındaki buzdolabında haşere olduğunu bildirmesi üzerine, personelimiz buzdolabındaki meyve poşetinde haşere tespit ederek gerekli müdahaleyi derhal gerçekleştirmiştir. Tesisimizde her yıl haşere ve kemirgenlerle mücadele için yetkili firmalarla anlaşma yapılmakta, personelimiz gözetiminde düzenli aralıklarla önleyici çalışmalar uygulanmaktadır. Haşere veya kemirgen görülmesi durumunda ise derhal gerekli önlemler alınarak ek ilaçlama yapılmaktadır. Habere konu olayın ardından, hastane yönetimi olarak hemen müdahale edilmiş ve tekrar ilaçlama gerçekleştirilmiştir. Sağlık tesislerinin tüm vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunması gereken kurumlar olduğunun bilinciyle hareket etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin