Hastalarını bırakmamak için milletvekilliği teklifini elinin tersiyle itmişti. Efsane doktor Alper Demirbaş hayatını kaybetti. Alper Demirbaş kimdir?

Antalya’da yaşayan ama ünü dünyaya ulaşan Türkiye’nin en önemli organ nakli uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Hastalarını bırakmamak için milletvekilliği teklifini elinin tersiyle itmişti. Efsane doktor Alper Demirbaş hayatını kaybetti. Alper Demirbaş kimdir?

15 yıldır Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde görev yapan ve en son geçtiğimiz yıl Ekim ayında Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Alper Demirbaş, hayatını kaybetti.

İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olan Prof. Dr. Alper Demirbaş, enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaklaşık 3 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Demirbaş, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Demirbaş, 28 yıldır organ nakli, 36 yıldır da sayısız genel cerrahi ameliyatları gerçekleştiriyor, hastalarının sağlığına kavuşmasını sağlıyordu.

Demirbaş’ın son olarak geçtiğimiz hafta sağlıkta sosyal sorumluluk ödülüne layık görülmüştü.

HASTALARINDAN VAZGEÇMEDİ

tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş, Demirbaş'ın vefatıyla ilgili yaptığı paylaşımında bir anısını anlattı. Yarkadaş, Demirbaş'ın milletvekilliği teklifini hastalarından vazgeçmemek için elinin tersiyle ittiğini söyledi.

Şu ifadeleri kullandı: Türkiye, yetiştirdiği bir değeri daha kaybetti. Prof. Dr. Alper Demirbaş, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. Hastalarına olan düşkünlüğüne yakından tanığım… CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’dan milletvekili olması için teklif götürdüğünde “Hastalarını bırakamam” demişti. Alper Hoca’ya “Abi teklifi niye kabul etmedin?” diye sorduğumda “Gözümün önüne küçücük hasta çocuklar geldi, onları bırakamadım” diye konuşmuştu. Allah rahmet eylesin… Sevenleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

 

ALPER DEMİRBAŞ KİMDİR?

7 Ağustos 1963 yılında Çorum’da dünyaya gelen Prof. Dr. Alper Demirbaş, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Uzmanlık, 1998 yılında Doçentlik ve 2004 yılında Profesörlük unvanlarını aldı.

Prof. Dr. Alper Demirbaş, Türkiye’de ilk doku uyumsuz böbrek nakli, ilk kan grubu uyumsuz böbrek nakli, ilk böbrek-pankreas nakli programı ve Antalya’da ilk kadavra vericili ve canlı vericili karaciğer naklini gerçekleştiren isim oldu. Ağustos 2016 itibarıyla 4900 böbrek nakli, 500 karaciğer nakli ve 95 pankreas nakli ameliyatı gerçekleştirdi.

2002 yılı Eczacıbaşı Tıp Ödülü, 2005 yılı Akdeniz Üniversitesi Hizmet Ödülü, 2006 yılı İzder Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2007 BÖHAK Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2007 yılı Sabah Akdeniz Gazetesi Yılın Bilim Adamı Ödülü, 2009 yılı ANTİKAD Yılın Bilim İnsanı Ödülü, 2010 yılı Toplumsal Etik Derneği Ödülü,2015 Yılı Işık Üniversitesi Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2015 yılı VTV Antalya’nın Marka Değeri Ödülü gibi birçok ödüle sahip olan Prof. Dr. Alper Demirbaş, tıp alanında önemli bir isimdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin