Halil Umut Meler'e ligin 31. haftasında VAR görevi

Saha olaylarının yaşandığı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, ligin 31. haftasında MHK tarafından VAR hakemi olarak görevlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Halil Umut Meler'e ligin 31. haftasında VAR görevi

Halil Umut Meler, bugün oynanacak olan İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR'da görev yapacak.

Necmi Kadıoğlu Stadı'nda 17.00'de başlayacak mücadelenin AVAR hakemleri ise Volkan Bayarslan ve Candaş Elbil.

Türk futbolunun tanınmış hakemlerinden biri olan Halil Umut Meler, başarılı kariyeri ve uluslararası arenadaki görevleriyle dikkat çekiyor. İzmir Selçuk'ta doğan Meler, futbolseverler tarafından tanınan bir isim haline geldi. Peki, Halil Umut Meler kimdir? Kaç yaşında, nereli ve evli mi? İşte, bu başarılı hakem hakkında merak edilenler.

HALİL UMUT MELER KARİYERİ

Halil Umut Meler'in hakemlik kariyeri, Kütahya'da Beden Eğitimi okuduğu dönemde başlamıştır. İzmir'de hakemlik yapmaya başladıktan sonra, 2013 yılında Ulusal kategoriye yükselmiştir. Bu süreçte gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Meler, Türk futbolunun önemli organizasyonlarında düdük çalmıştır.

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 tarihinde İzmir Selçuk'ta doğmuştur. Evli olan Meler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunudur. Üniversite yıllarında hakemlik görevine başlayan Meler, İzmir'de il hakemliği yapmıştır. 2013 yılında ise Ulusal kategoriye yükselerek, Türkiye futbolunun en üst düzey karşılaşmalarında görev almıştır.

BAŞARILARI VE GÖREVLERİ

Halil Umut Meler, 2017 yılından itibaren FIFA kokartını taşımaktadır. Hakemlik kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan bu başarı, Meler'in uluslararası arenada da tanınmasını sağlamıştır. Süper Lig'deki ilk maçını 18 Eylül 2015 tarihinde yöneten Meler, 2-0 sonuçlanan İstanbul Başakşehir - Akhisar Belediyespor maçında düdük çalmıştır. Ayrıca, 29 Haziran 2017 tarihinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina - MFK Ružomberok maçını yöneterek uluslararası arenadaki görevlerine başlamıştır.

Halil Umut Meler, hakemlik kariyeri boyunca 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçları gibi önemli organizasyonlarda görev almış ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin