Gözaltına alınanlar itirafçı oldu. 58 örgüt üyesi daha tespit edildi. İzmir merkezli FETÖ operasyonu...

İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden 7'si itirafçı oldu. İtirafçıların ifadeleri doğrultusunda 58 örgüt üyesi daha tespit edilirken, adliyeye sevk edilen diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınanlar itirafçı oldu. 58 örgüt üyesi daha tespit edildi. İzmir merkezli FETÖ operasyonu...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 9 ilde, Başsavcılık tarafından veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler neticesinde örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibatı ile örgüt mensubiyetlerine dair başka deliller de bulunan Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına mensup ikisi muvazzaf 4 astsubay ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 10 askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi. 5 Aralık sabahı İzmir dahil 9 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı.

7 KİŞİ İTİRAFÇI OLDU

Operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden itirafçı olan 7 kişi, etkin pişmanlıktan yararlanarak emniyetten serbest bırakıldı.

58 ÖRGÜT ÜYESİ DAHA TESPİT EDİLDİ

İtirafçıların ifadeleri doğrultusunda 58 örgüt üyesi daha tespit edilirken, adliyeye sevk edilen diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin