Gölde keşfedildi, uzaylı yumurtası sandılar: Gizemli yaratık yürekleri ağza getirdi, yetkililer açıklamak zorunda kaldı

ABD'din Oklahoma eyaletinde bir gölde keşfedilen gizemli hayvanlar yerel halkı paniğe soktu. Özellikle sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflara yorum yağarken yetkililer ise bu gizemli olay için açıklama yapmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Gölde keşfedildi, uzaylı yumurtası sandılar: Gizemli yaratık yürekleri ağza getirdi, yetkililer açıklamak zorunda kaldı

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir gölde keşfedilen gizemli kalıntılar yerel halkın yüreğini ağza getirdi. Oklahoma Gölü'nde su altındaki ağaç dallarının arasına gizlenmiş, jöle benzeri topları görenler hemen yetkililere haber verdi.

Söz konusu görüntüler internette de hızla yayıldı ve özellikle sosyal medyada viral hale geldi. Sosyal medya yorumcuları söz konusu gizemli yumurta benzeri yaratıkları "uzaylı yumurtasına" benzetti,

DÜNYA DIŞINDAN MI?

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu garip keşfin dünya dışı bir varlığın yumurtası olabileceğini iddia etti. Yorum yapanların büyük çoğunluğu ise göletteki suda yayılan bir hastalık olduğunu ve hayatlarının tehlikede olduğunu düşündü.

Oklahoma Yaban Hayatı Dairesi'ne (ODWC) göre jöle benzeri canlıya "Bryozoa" adı veriliyor ve bu yaz çok sayılarının artması bekleniyor.

Yetkililer, hayvanların dinozorların Dünya'ya ayak basmasından çok önce, yüz milyonlarca yıldır var olduklarını söylüyor. Yetkililer, mikroorganizmalar vahşi yaşama tehlike oluşturmadığı için paniğe kapılmaya gerek olmadığını söyledi.

.BU TEMİZ SUYUN GÖSTERGESİ

NTV'de yer alanh habere göre, uzmanlarca bu yaratıklar çevre temizliğinin ve temiz suyun göstergesi çünkü kendilerini geniş kütleler oluşturacak şekilde klonlayarak suyu temizleme işlevi görüyorlar.

Fosil kayıtları, bu canlıların varlıklarının 470 milyon yıl öncesine kadar uzandığını gösteriyor. Bu da eski bir deniz solucanından evrimleşmiş olabileceklerini düşündürüyor.

DENİZ AYISI: BRYOZOA NEDİR?

Bryozoa denilen canlılar sularda yaşayan küçük ve koloni halinde yaşayan hayvanlardır. Bryozoa, hayvanlar aleminde genellikle "deniz ayısı" olarak da bilinir. Yuvalarında bir araya gelerek karmaşık, sünger benzeri yapılar oluştururlar ve bu şekilde barındıkları suları temizleyerek kendilerine besin sağlarlar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin