Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a Hatay çıkışı: Oturduğun villanın sahibi yıkılan binaların müteahhiti değil mi?

6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da CHP'nin yeniden Lütfü Savaş'ı aday göstermesine yönelik tepkiler dinmiyor. Depremden sonra Hatay halkıyla dayanışmasını hiç bırakmayan eski futbolcu Gökhan Zan'dan yeni bir Lütfü Savaş çıkışı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a Hatay çıkışı: Oturduğun villanın sahibi yıkılan binaların müteahhiti değil mi?

Hatay, 6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerde en çok yıkımı uğrayan kentlerden biriydi. Kentte en az 22 bin kişi hayatını kaybederken, 2 bine yakın kişinin ise kimliği belirlenemedi.

Bu acıların ardından 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Lütfü Savaş'ı CHP'nin 2024 seçimlerinde de aday göstermesi tepkilere neden oldu. Fakat CHP bu tepkilere rağmen geri adım atmadı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız partimizin yetkili kurulları, yetkili organlarının büyük bir titizlikle gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı, insanlarımız yakınlarını kaybettiler, eşlerini, çocuklarını, anne, babalarını, arkadaşlarını, dostlarını kaybettiler. Bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi yaraların sarılması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü özveriyi, fedakarlığı bugüne kadar göstermiştir" diye konuştu. Partinin genel başkanı Özgür Özel ise "Anketlerden Lütfü Savaş ismi birinci çıkmıştır" dedi.

İki gün önce konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Lütfü Savaş ise kendisine yönelik tepkilerle ilgili, ""Ben tartışılacak bir aday değilim ama maalesef CHP’de fazla demokrasi var. Birileri ‘ben aday olayım’ diyenler benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar" ifadelerini kullandı.

OTURDUĞU VİLLA KİME AİT?

CHP'nin Lütfü Savaş karına baştan beri itiraz eden, Hatay'la dayanışma içinde olmayı hiç bırakmayan eski futbolcu Gökhan Zan'dan yeni bir çıkış geldi. Fatih Altaylı'nın Youtube'daki programına katılan Zan, Savaş'ın Hatay için hiçbir şey yapmadığını söyledi.
Zan şöyle konuştu: Samandağ'a, Defne'ye Arsuz'a gittiniz mi? Ama ne diyor sağ seçmenden oy alıyor. Ama bizim birleştirici birine ihtiyacımız var. Orada kalıplaşmış CHP'li insanları kemik oy olarak görüyorsunuz. Bu insanlar çantada keklik mi? Bu insanlar sustuysa partinin kurucusuna saygısından dolayı.

Millet bugün öldükten sonra o haykırışı, o çırpınışı... Ama onun sahaya çıkmayışı, halkının yanında olmayışı. Büyükşehirin itfaiye aracı o arada abisinin eşyasını indirmeye gitmiş. Kardeşim biz sokakta koşturduğumuz zaman yan yatan binalar vardı, o insanları neyle indireceğiz? Orada bir tane can kurtarabilirdin.
Bizim merkezi hükümetten zaten beklentimiz vardı ama desteklediğimiz insandan vardı. Her şeyi o yapamazdı ama yanımızda olması gerekirdi. Hisset o insanları. Biz bunu bekledik. Bizim yanımızda kimse yoktu.

Rönesans'ı hatırlayın yüzlerce insanımız öldü. Cennetten bir köşe; altın makasla açılışına katıldı. Müteahhiti için idealist bir insan dedi. Yazıklar olsun. Bunu hangi vicdanla söyledin? Neyin idealisti?

Diğer emlak konutlarının sahipleri, müteaahitleri. Sen villada oturuyorsun. Konteynerde kalıyorum dedin de buna Hatay halkı inanmıyor. Soruyorum o villanın sahibi kim? Özat değil mi? Özat, Ankara'da AVM'de iki vatandaşımızın yakaladığı adam değil mi?
Kendisini çok aklanmış görüyor. Biz bu kadar isyan ederken sen bu kadar rahat davranamazsın.

BAĞIMSIZ ADAY ÇIKIŞI

Biz iki kötü aday arasında çıkışmayacağız. Biz bağımsız bir aday çıkaracağız. Özgür Özel değişim dedi. Bu mu değişim? 

MEHMET ÖZAT KİMDİR?

Gökhan Zan'ın Lütfü Savaş'ın villasının sahibi olarak işaret ettiği Mehmet Özat, en az 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlakbank Evlerinin müteahhitiydi. Deprem sonrası kaçan Özat Ankara'da bir AVM'de depremzedeler tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin