Gökhan Zan'dan Hatay çıkışı! Ya değişim ya Hatay ittifakı dedi, destek yağdı

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına yeniden Lütfü Savaş'ı göstermesi tepkilere neden olmuştu. Deprem sonrası Hatay'a verdiği destekle bilinen eski futbolcu Gökhan Zan yaptığı paylaşımda Hatay için yeni bir yol mümkün dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan'dan Hatay çıkışı! Ya değişim ya Hatay ittifakı dedi, destek yağdı

6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerde yıkılan Hatay için CHP'nin mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı aday göstermesine tepki yapmıştı. Fakat CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Sözcüsü Deniz Yücel yaptıkları açıklamalarla bu kararlarına sahip çıkmıştı.

Lütfü Savaş 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığı şehirde depremin yıkımı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı sorumlu tutmuştu.

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki göstermişti.

 Öte yandan Hatay'daki emekleriyle bilinen eski futbolcu Gökhan Zan'ın TİP'ten belediye başkan adayı gösterilebileceği iddia edilmişti. TİP henüz bu konuda kesin bir talep olmadığını duyurmuştu.

Gökhan Zan'dan Hatay için yeni bir çıkış geldi. Zan sosyal medya paylaşımında, "Sevgili Hataylı hemşehrilerim, güzel bir hafta olacağı ümidiyle, kalbinizde bir umutla yürüyün…Ya Değişim! ya da HATAY İTTİFAKI!" dedi.

Zan'ın bu çıkışına Hatay Barosu Başkanı ve CHP'den aday adayı olan Hüseyin Cihat Açıkalın'dan da destek geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin