Gökhan Zan hakkındaki iddialara çok sert çıktı: Bu kayıtlar sahtedir, montajdır

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını çektiğini duyurduğu Gökhan Zan’dan açıklama geldi. Zan “Ben böyle bir görüşme yapmadım. Bu kayıtlar sahtedir, montajdır.” dedi. Zan’ın adaylığı, hakkında ortaya çıkan rüşvet iddiaları ve Zan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı sonrası geri çekilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan hakkındaki iddialara çok sert çıktı: Bu kayıtlar sahtedir, montajdır

Gökhan Zan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ses kayıtlarının sahte olduğunu belirtti.

İşte Zan’ın açıklamasının tamamı:

Kamuoyunun bilgi sahibi olması için tekrar ve net şekilde söylüyorum. Ben böyle bir görüşme yapmadım. Bu kayıtlar sahtedir/montajdır. Bu yüzden de açık yüreklilikle savcılığa baş vurdum ve en üst mevkideki kuruluşlarca incelenmesini istedim. Sayın Ahmet Şık, bilirkişi olduğunu iddia eden kişiye kaydı incelettiğini söylemiş bu rapor bir kuruluşa ait değildir, elinde yeterli teknolojik ekipman olup olmadığı bile meçhul olan bir kişiye aittir. İddia ettikleri raporun hiçbir geçerliliği yoktur.

Biz bu incelemenin Türkiye’de en yetkin kuruluş olan Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme İhtisas Kurulu’nca yapılmasını talep ettik, sonucuna itimat edilebilecek tek rapor da budur. Bu tamamen siyasi olarak tarafıma yapılan bir itibar suikastidir.

Nitekim savcılık da bu kumpasçılara karşı harekete geçmiştir. Ayrıca suç duyurusuna dair ifademi resmi olarak saat 21:19da yapmış bulunmaktayım. Tip ise bundan 1 saat sonra saat 22:39da suç duyurusunda bulunduğumu öğrendikten sonra tarafıma desteğini çektiğini beyan etmiştir. Hatta önceki günlerde de suç duyurusunda bulunma konusunda da beni oyalamış ve bekletmiştir.

Vatandaşlarımız bilsin ki ben adayım, davamdan vazgeçmedim bana verecekleri her oy geçerlidir. Sahayı kirli oyunlara, sahte kumpaslara güvenerek seçimi kazanacağını sananlara boş bırakmayacağım.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdikleri Gökhan Zan’ın adaylığını, hakkında ortaya çıkan rüşvet iddiaları ve Zan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı sonrası geri çekmişti. 

TİP Milletvekili Ahmet Şık da bilirkişi raporuna göre ses kayıtlarının doğru olduğunu söylemişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin