Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Bugün yapılan güncellemeyle birlikte birçok ürün listeye dahil edildi ve üreticileri açıklandı. Son yapılan denetimlerde peynir, baharat, antep fıstığı tereyağı, zeytinyağı ve balda yapılan usulsüzlüklere yer verildi.
Gıda sahtekarları tek tek ifşa edildi! Bal, peynir, antep fıstığı... Hepsi zehir saçıyor
Gıda sahtekarlarını sonu gelmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Yapılan son denetimlerde peynir, baharat, antep fıstığı tereyağı, zeytinyağı ve balda yapılan usulsüzlüklere yer verildi.
Denetimler sonucunda tereyağı ve kaşar peynirlerinde ciddi sahteciliğe rastlandı. İşte tespit edilen firmalar:
SADİBEY Süt ve Süt Ürünleri : Tereyağından alınan örnekte bitkisel yağ görüldü. (Sarıçam, Adana)
ZENİ Süt ve Süt Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi (TATSAN Süt Ürünleri markası): Tam yağlı kaşar peynirinde yağ oranı düşük çıktı, bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi (Osmaneli, Bilecik).
ZENİ Süt ve Süt Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Karapınar markası): Ayçekirdeği çeşnili taze eritme tost peynirinde nişasta tespit edildi.
AYLAÇ Süt ve Yem Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi (AYLAÇ markası): Tam yağlı taze kaşar peynirinde yağ oranı düşük ve bitkisel yağ tespit edildi. (Merkez, Aksaray)
BEREKET Mandıra Et ve Süt Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi (OKÇULAR markası): Tam yağlı kaşar peynirinde düşük yağ oranı ve bitkisel yağ bulundu. (Seyhan, Adana)
ŞARLAK ayvancılık Gıda Tarım Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi (EFEMAN markası): Tost peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. (Torbalı, İzmir)
Bal, baharat ve antep fıstığında yapılan usulsüzlükler pes dedirtti. İşte ürünlerinde hile yaptığı tespit edilen firmalar:
SEM-AS Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Yazanoğlu markası): Süzme çiçek balında taklit veya tağşiş tespit edildi (Kahramankazan, Ankara).
HASTÜRK Gıda Otomotiv İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (HASKAYMAK markası): Süzme çiçek balında sahtecilik tespit edildi (Akyurt, Ankara).
BAL KOP Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (BİTABAL markası): Süzme çiçek balında tağşiş tespit edildi.
CD Organik Gıda Ürünleri İthalat ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi (HappyLife markası): Organik çiçek balında taklit veya tağşiş tespit edildi (Maltepe, İstanbul).