Gençlerimize müjde diyerek duyuruldu. GençKart uygulaması başladı. Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Bakan Ersoy duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Gençlerimize müjde!" diyerek duyurdu. GençKart uygulaması bugün başladı. Bazı etkinlikler yılda bir kez ücretsiz olurken 18 yaşındaki gençler, Bakanlığı bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Gençlerimize müjde diyerek duyuruldu. GençKart uygulaması başladı. Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Bakan Ersoy duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Gençlerimize müjde!" diyerek duyurdu.

Bakan Ersoy, GençKart uygulamasının bugün başladığını duyurdu. 

Bakan Ersoy, X'te yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan
'ın daha önce müjdesini verdiği GençKart uygulamasını bugün başlattık. Gençlerin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından Devlet Tiyatrolarımıza, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzden Devlet Opera ve Balesi ile Atatürk Kültür Merkezine, kültür ve sanat kurumlarımızda sahnelenecek etkinliklerimizden gençlerimiz, bir kereye mahsus olmak üzere, ücretsiz yararlanabilecek. 18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projemiz ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart verileceği müjdesini duyurmuştu.

Erdoğan, bu karta sahip tüm gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerini, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini açıklamıştı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin