Gece yarısı acı haber. Mustafa Özkardeş şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanblığı, "Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde, 11 Şubat 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Onb. Mustafa Özkardeş meydana gelen araç kazası sonucu şehit olmuştur." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gece yarısı acı haber. Mustafa Özkardeş şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş’in araç kazası sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde, 11 Şubat 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş meydana gelen araç kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Gece yarısı acı haber. Mustafa Özkardeş şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

KÜTAHYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Özkardeş’in acı haberi, Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünde oturan ailesine verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan Necmettin ve Necla Özkardeş çifti gözyaşlarına boğuldu.

Gece yarısı acı haber. Mustafa Özkardeş şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama - Resim : 2

Şehit ailesinin bulunduğu köy evine Türk bayrakları asıldı. Yaklaşık 6 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan Özkardeş’in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. Yakınları aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Pençe Serisi Operasyonları Hakkında...

Irak kuzeyinde yaşanan otorite boşluğu nedeniyle, sözde Hakurk, Metina, Zap, Gara, Avaşin-Basyan, Sinat-Haftanin, Kandil ve Asos bölgeleri PKK/KCK ve onun destekçileri tarafından personel temin, barınma, lojistik destek ve ülkemize eylem hazırlığı için kullanılan bir alan haline gelmişti.

Terör örgütü, bölgeyi istismar ederek ve temin ettiği elemanları zehirleyerek ülkemize sızma ve terör eylemleri yapma girişimlerinde bulunmaktaydı. Bu bölgeler aynı zamanda terör örgütü tarafından girilemez ve ulaşılamaz olarak tanımlanmaktaydı.

Sınırlarımızın güvenliğini ileriden sağlamak ve vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda yaşamasını temin etmek amacıyla çok boyutlu bir güvenlik anlayışı benimsenmiş ve stratejik bir öngörü ile terörle mücadelede kapsamlı bir konsept değişikliğine gidilmiştir. Sınırlarımızın emniyetini ileriden sağlama ve terörü kaynağında yok etme stratejisi uygulamaya başlanmıştır.

Terörü kaynağında yok etmeyi esas alan proaktif güvenlik stratejimiz çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 tarihinden itibaren PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak Kuzeyi’nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Pençe serisi operasyonlar başlatılmıştır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin