İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, CHP İstanbul İl Başkanlığı da 19 Nisan cumartesi günü Filistin için yürüyüş yapacaklarını açıkladı.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik yürüyüşü X hesabından duyurdu. Çelik, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Gazze’de soykırıma, katliama ve tehcire hayır demek için bir araya geliyor, Tünel’den Taksim’e yürüyoruz!"
VALİLİKTEN SÖZLÜ UYARI
CHP İstanbul İl Başkanlığı, yürüyüş öncesinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması talebiyle İstanbul Valiliği’ne resmi bildirimde bulundu. Valilik ise güzergahın uygun olmadığı yönündeki görüşünü, İl Başkanlığı'na sözlü olarak iletti. Yazılı bir yasak kararı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacağız. Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için yarın saat 19.00’da Tünel’den Taksim’e yürüyüş düzenliyoruz” dedi.