Gazeteciye silahlı saldırı! Kayseri'de yerel TV ve gazete sahibine saldırı. Saldırıya uğrayan gazeteciden açıklama. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı

Kayseri'de yerel bir gazete ile televizyonun sahibi olan Azim Deniz, işe gitmek için evinden çıkıp aracına yöneldiği sırada otoparkta silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Deniz'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciye silahlı saldırı! Kayseri'de yerel TV ve gazete sahibine saldırı. Saldırıya uğrayan gazeteciden açıklama. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti  saldırıyı kınadı

Kayseri'de, yerel bir gazete ile televizyonun sahibi  52 yaşındaki gazeteci Azim Deniz, saat 08.30 sıralarında evinin bulunduğu binanın otoparkında kimliği henüz belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. 

"SALDIRI PLANLI"

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı gazeteci, ambulansla kaldırıldığı Kayseri Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan müdahalenin ardından Deniz saldırıyla ilgili meslektaşlarına şu açıklamayı yaptı: 

“Sabah saat 9’da evden çıkıyordum. Bahçede aracıma geçtim. Aracıma tam giderken binanın otoparkında tanımadığım bir şahıs yanıma yaklaştı. Direkt yakın mesafeden ateş etti. Sonrasında da arabasına bindi. Arabasını park etmiş, daha önceden planlamış ve binanın önünde beklemiş. Sonra arabasına bindi kaçtı. Ben yardım istedim komşulardan. Oğlum kendi özel arabamızla beni hastaneye getirdi. Gerisini bilmiyorum. Sağ olsun hastanede başhekim ve doktorlarla birlikte tüm sağlık çalışanları ilgilendiler. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

'NEFRETLE KINIYORUZ'

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da "Hepimize geçmiş olsun. Sağlık durumu iyi. Burada önemli olan bu saldırının gerçekleşmiş olması. Polisimiz, bu anlamda çalışmalarını yürütüyor. Nedenini bilmiyoruz ama ilerleyen saatlerde ortaya çıkacaktır. Nedeni ne olursa olsun nefretle kınıyoruz. Gazetecilere yapılan saldırıların bir an önce son bulmasını istiyoruz. İl Sağlık Müdürü'müz de gereken bilgileri verdi. Biz de sürecin takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Polis, şüphelisinin yakalanması için çalışma başlattı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin