Gayrettepe'de gece kulübündeki yangında 29 kişi can vermişti. 8 kişi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklandı

Beşiktaş Gayrettepe'de tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangın faciasına ilişkin gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Sevk edilenlerden 2'si serbest bırakıldı, 8'i taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklandı 1 kişi için ise adli kontrol kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gayrettepe'de gece kulübündeki yangında 29 kişi can vermişti. 8 kişi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklandı

Gelen son dakika haberine göre,  Beşiktaş'taki gece kulübü yangınıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 8'i tutuklandı. 1 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi

İstanbul Gayrettepe’de 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübündeki yangına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Beşiktaş Gayrettepe'de tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade “Şazi” Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan 9 şahıs için ek gözaltı alınırken, şahıslardan mobilyacı Ercan E.’nin ifadesinin alınması sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olay çerçevesinde gece kulübünün teknik servis personeli İbrahim B.’nin de polis tarafından gözaltına alındığı öğrenilmişti. Şahsın ifadesinin alındığı öğrenilirken, yeni gelen bilgiler doğrultusunda kulübün sahne platform firması yetkilisi olan Dursun Ç. ve eşi Sibel Ç. de savcılık talimatıyla Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden 9'u "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan tutuklamaya sevk edildi. 2 şüphelinin ise serbest bırakıldı. Öte yandan iş yerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve esasları ile süreç içindeki denetimlerine dair tüm bilgi ve belgeler toplanmakta olup, ilgili kamu görevlileri, belediye görevlileri hakkında ise 4 bin 483 sayılı yasa hükümlerine göre soruşturma işlemlerine başlanacağı öğrenildi.

TUTUKLAMA İSTEMİ YAZISI

Savcılığın sevk yazısında, şüphelilerin kusurlarının bulunması, olayda 29 kişinin ölmüş olması, bu durumun toplumda infial yaratması ve şüphelilerin serbest kaldığı takdirde telafisi zor zararların meydana gelebileceği, delillerin tamamen toplanmamış olması, asıl bilirkişi raporunun daha sonra düzenlenecek olması ve şüpheliler Mehmet Memduh C. , Şehzade Ş., Çağatay A., Sibel Ç., Dursun Ç., İsmet Ş., Kahraman E., Fatma D. ve İbrahim B'nin delilleri karartma ihtimalleri dikkate alınarak tutuklanmaları talep edildi.

 BELEDİYE GÖREVLİLERİNE DE SORUŞTURMA

Öte yandan işyerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve esasları ile süreç içindeki denetimlerine dair tüm bilgi ve belgeler toplanmakta olup, ilgili kamu görevlileri, belediye görevlileri hakkında ise 4483 sayılı yasa hükümlerine göre soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin