FLAŞ! Yavaş sokak köpekleriyle ilgili çözümünü açıkladı. Ankara'da bir çocuğa sokak köpekleri saldırmıştı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Vildan Nurettin Demirer İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y, sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bugün de ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Yavaş sokak köpekleriyle ilgili çözümünü açıkladı. Ankara'da bir çocuğa sokak köpekleri saldırmıştı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Vildan Nurettin Demirer İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y, Keçiören ilçesi Kafkas Mahallesi'ndeki evinden dün sabah saatlerinde okula gitmek için çıkmış, Kafkas Ortaokulunun arkasındaki boş arazide çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Ankara İli, Keçiören İlçesi, Kafkas Mahallesi’nde dün sabah saat 08.45 sıralarında okuluna gitmek için evinden çıkan ilkokul 4. sınıf öğrencisi T.Y. adlı çocuğumuzun, başı boş köpeklerce saldırıya uğraması ve ağır yaralanması üzerine; Olayın, Mülkiye Müfettişlerince tüm yönleri ile araştırılması için soruşturma açılmıştır. Saldırı sonrası ağır yaralanan çocuğumuza acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ÇOCUĞUN BABASI İSYAN ETMİŞTİ

Küçük çocuğun babası bu duruma resmen isyan etmiş ve şöyle konuşmuştu: "Bugün benim evladımın yarın sizin evladınızın başına gelir. Bu durmaz. Geçenlerde sabah işe gidiyordum. Sabah 3 tane çocuğa saldırdılar. Sabah o saatte okula mı gidilir? Bana bile saldırdılar. Ürperdim. Doktorlar durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Benim çocuğumun yaşaması Allah'ın bir mucizesi olur. Benim çocuğumu ısırmamışlar, resmen yemişler."

YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

ABB Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yavaş şu ifadeleri kullandı: Avrupa’da hiçbir yerde sokak hayvanı yok. Türkiye’nin her yerinde de son dönemde popülasyon çok arttı. Mutlaka sokaktaki hayvanları barınaklara alıp orada misafir edeceğiz. Hayvanseverler elini taşın altına koysunlar biz de destek oluruz, sahiplensinler. Bütün Türkiye ve büyük kentler aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum bununla ilgili meclisten de bir kanun çıkacak. Çünkü popülasyon çok arttı. Ne kadar kısırlaştırırsan kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi duruyor.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin