FLAŞ! Sokak hayvanları sorununa çözümü açıkladı. Mama lobisi iddiası HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat'ı çıldırttı: Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?

Ankara'da ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın köpek saldırısına uğramasının ardından sokak hayvanları tartışması alevlendi. Hayvanseverler yetkililerin görevlerini yapmadığını söylerken, bir kesim insan da hayvanseverlere yükleniyor. Hatta hayvan severlerin "mama lobisi" tarafından desteklendiği bile iddia ediliyor. HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat MedyaTava TV'ye konuştu. "Konu 'sokak hayvanları sorunu' değil, asıl sorun hayvanların sokakta olması" dedi

Türkiye'de zaman zaman "sokak hayvanları sorunu" olarak adledilen konu bir alev alıyor bir sönüyor. Yakın zamanda Ankara'da sokak köpeği tarafından saldırıya uğrayan Tunahan Yılmaz'ın tedavisi devam ediyor. Bu saldırı yeniden tartışmalara neden oldu.

20 yıldır hayvanların hakları için mücadele eden HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, MedyaTava TV'nin sorularını yanıtladı.

Şenpolat, belediyelerin görevini yapmamasıyla ilgili çok net konuştu. "Belediyeler bu işi yapmayacaklar. Yapmak istemiyorlar. Bütçeleri de var ama yapmayacaklar çünkü içlerinden gelmiyor" dedi. Belediye başkan adaylarının her defasında hayvan haklarıyla ilgili vaat vermelerini ise, "Oy toplamak amacıyla yapıyorlar" diye değerlendirdi.

MAMA LOBİSİ

Şenpolat, Hayvanseverlerin ve hayvan hakları derneklerinin çabalarına mama lobisi diyenlerle ilgili de konuştu. "Siz hiç mama lobisinden para aldınız mı" sorusuna şöyle yanıt verdi: Hiçbir delil yok, belge yok. Bununla para kazanan insanlar da yok. Biri öyle bir kelime atıyor bu kelime hoşlarına gidiyor. Şöyle düşünün bu insanlar kendi ceplerinden para alıyorlar, dernekler bağışlarla yaşıyor ne mama lobisi, herhangi bir kanıtı ispatı var mı? Bizim herhangi bir mama fabrikamız mı var? Tam tersi siz bu hayvanları dağda, bayırda, kırsalda, otobanda, ormanda gördüğünüz hayvanları beslemezseniz bu hayvanlar aç olduğu için saldıracaklar. Hayvanseverler, STK'lar bu hayvanları besliyorsa orada bir saldırı olmaması için. Aslında şükretmeniz lazım."

HAYVAN TİCARETİ SON BULMALI

Hayvanların sokakta olmalarının asıl onlara dert olduğunu belirten Şenpolat bu sorunun nasıl çözüleceğiyle ilgili çok net konuştu. "Eğer söylediklerim 20 yıl önce çözülseydi bu sorun kalmazdı" diyen Şenpolat yapılması gerekenleri şöyle özetledi: Türkiye bu konuda samimi adım atmalı. Bakanlık bünyesinde özerk bir birim kurulmalı. Bu şubeye ceza kesme, hayvan ticaretini önleme, internetten satışı denetleme yetkisi gibi tam yetkiler verilmeli. Bu birimde çalışanların ise hayvansever ve şefkatli olmalı.

Şenpolat hayvan ticaretine özellikle değindi. Hayvan ticaretinin muhakkak önlenmesi gerektiğini belirtti. Yurtdışına kaçak hayvan götürülemediğini ama Türkiye'ye rahatça giriş yapılabildiğini söyleyen Şenpolat, hayvan ticareti devam ettiği sürece bu problemin çözülemeyeceğini söyledi.

 Video haberin tamamı MedyaTava TV Youtube kanalında. 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin