FLAŞ! Sinan Oğan'dan hükümete OHAL çağrısı

Sinan Oğan, İran’ın İsrail’e başlattığı İHA saldırısı sonrasında hükümete OHAL çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Sinan Oğan'dan hükümete OHAL çağrısı

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi öldü.

Saldırıdan günler sonra beklenen İran’ın misillemesi bu gece başladı. İran'ın İsrail'e 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) ve füze gönderdiği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, "İsrail'e yönelik İHA saldırısı, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri onlarca İHA ve füzeyle vurdu” açıklamasında bulundu.

Bölgedeki gerilim nedeniyle hava sahasını tüm uçuşlara kapatan Ürdün, olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurmuştu.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimleri'nde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen 14 Mayıs Seçimleri Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan hükümete OHAL ilan etme çağrısında bulundu.

Oğan sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır.

Etiketler israil iran ohal
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin