FLAŞ! Mardin'de bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinin kırsal bölgelerinden bazılarını 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan etti. Dün de Şırnak'ta Gabar Dağı Bölgesi özel güvenlik bölgesi ilan edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Mardin'de bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Arşiv

12 askerimizin şehit olmasının ardından teröre karşı sert tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçenin Yakınca, Bahminin, Sapanlı, Tekağaç, Güneli, Kaleli, Arpalı, Yol ve Şekrin mahalleleri kırsalında bulunan bölgelerin 27 Aralık 2023-10 Ocak 2024 tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince vatandaşlarımızın bu tarihlerde söz konusu bölgeye kendi can ve mal güvenlikleri açısından izinsiz girmemeleri önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ŞIRNAK'TA DA İLAN EDİLMİŞTİ

Dün de Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edilmişti.

Valilik'ten yapılan açıklamada, “Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi” amacıyla Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gabar Dağı bölgesinin, 27 Aralık-10 Ocak'ta özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin