FLAŞ! İstanbul'un o ilçesinde sürpriz yeniden sayım kararı. CHP Gaziosmanpaşa'da 838 oy farkı ile kazanmıştı. AK Parti itiraz etmişti

İstanbul'da yıllar sonra Gaziosmanpaşa'da seçimi CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe kazandı. Bahçetepe, mevcut başkan Hasan Tahsin Usta'yı 838 oy farkla geçti. AK Parti seçim sonuçlarına itiraz etti. İşte alınan karar ve CHP'nin hamlesi...

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İstanbul'un o ilçesinde sürpriz yeniden sayım kararı. CHP Gaziosmanpaşa'da 838 oy farkı ile kazanmıştı. AK Parti itiraz etmişti

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde kıran kıran geçen belediye başkanlığı yarışını CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe kazandı.

Sandıkların yüzde 99,9'unun açıldığı ilçede oyların yüzde 41,73'ünü alan Bahçetepe, AK Parti'nin adayı mevcut başkan Hasan Tahsin Usta'yı 838 oy farkla geçerek ip göğüsledi.

Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu'ndan 2 tanesi yarın belediye başkanlığı oylarının yeniden sayılması konusunda karar aldı.

İlçe seçim kurulunda AK Parti temsilcisi, hakim ve memur üyeler oyların yeniden sayılması yönünde oy kullandı. Karar oy çokluğu ile alındı.

CHP'nin bu karara İstanbul İl Seçim Kurulu nezdinde itiraz etmesi bekleniyor. Yeniden sayım kararı kesinleşirse yarın itibariyle Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayılacak.

Bahçetepe ise sosyal medya hesabından, "Gaziosmanpaşa'yı biz kazandık. Mazbatamızı alana dek komşularımın oylarına namusum gibi sahip çıkmaya devam edeceğim." açıklamasında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.

VAN'DA NE OLMUŞTU?

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine; seçimi kaybeden AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verildi.

CHP’den yapılan açıklamaya göre; Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin