FLAŞ! İstanbul için sürpriz adaylık çıkışı. Selahattin Demirtaş’ı hapishanede ziyaret eden Başak Demirtaş'tan adaylık talebi. Gözler DEM Parti'de

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne giderken Edirne'de Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş’ı dün ziyaret eden Başak Demirtaş'tan İstanbul için adaylık talebi geldi. Başak Demirtaş, “DEM Parti uygun görürse İstanbul’dan adaylığı düşünebilirim” dedi. Demirtaş'ın bu hamlesinin İstanbul seçimlerinin kaderini belirleyeceği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İstanbul için sürpriz adaylık çıkışı. Selahattin Demirtaş’ı hapishanede ziyaret eden Başak Demirtaş'tan adaylık talebi. Gözler DEM Parti'de

Türkiye 31 Mart 2024'te sandık başına gidecek. Yerel seçimler öncesi sürpriz adaylar hemen hemen tüm partilerde görüldü. AK Parti İstanbul'da Murat Kurum'u, Ankara'da Turgut Altınok'u aday gösterdi.

CHP'nin Ankara Etimesgut ilçe belediye başkan adayı Behçzat Ç.'nin başrol oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. İYİ Parti ise eski AK Partili belediye başkanlarına listelerinde yer verdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2018 yılında istifa eden, AK Parti 22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekili Enver Yılmaz, 31 Mart'taki seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıldı.

En büyük sürpriz ise Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan geldi. Demirtaş eşini cezaevinde ziyaret ettikten sonra flaş açıklamalarda bulundu.

"PARTİMİZ UYGUN GÖRÜRSE..."

Başak Demirtaş “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” dedi.

"İSTANBUL'U KAZANMAK İÇİN YARIŞA GİRERİZ"

Başak Demirtaş, artıkgerçek'ten İrfan Aktan'a DEM Parti’den teklif gitmesi halinde aday olabileceğini birinci ağızdan teyit etti. Demirtaş, “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu uzun süredir 'ittifak' ve 'işbirliği' için DEM Parti ile temas halindeydi. Başak Demirtaş'ın bu açıklamasının seçimlerin kaderini değiştireceği sosyal medyada birçok isim tarafından ifade edildi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin