FLAŞ! İran İsrail saldırısına yanıt verecek mi? Üst düzey bir yetkili açıklama yaptı

İsrail ile İran arasındaki gerilim 1 Nisan itibariyle giderek artmaya başladı. Konsolosluğa düzenlenen saldırı sonrası İran yüzlerce füze ile İsrail'e misilleme yapmıştı. İsrail ise bu sabah saatlerinde İran'a saldırdı. Peki İran, İsrail tarafından yapılan son saldırıya cevap verecek mi? İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan İranlı yetkili bunun yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İran İsrail saldırısına yanıt verecek mi? Üst düzey bir yetkili açıklama yaptı

1 Nisan'da Şam'daki konsolosluğa İsrail tarafından yapılan saldırıya İran yüzlerce füze ve drone ile yanıt vermişti. İsrail ise bu sabah saatlerinde İran'a saldırdı.

İran medyası, bu sabah erken saatlerde İsfahan kenti çevresinde patlamalar duyulduğunu ve ülkenin hava savunma sistemlerinin devreye girmesinin ardından da üç insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini bildirmişti.

Saldırı sonrası dünyanın gözü İran'ın vereceği yanıttaydı. 3. Dünya Savaşı'nın eşiğine gelindiği yorumları gelirken, İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan bir İranlı yetkili konu ile ilgili açıklama yaptı.

Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, İsrail saldırısının ardından "derhal bir misilleme planının olmadığını", "saldırının arkasında kim olduğuna dair net bir açıklama bulunmadığını" söyledi. Söz konusu yetkili, "Olayın dış kaynağı henüz teyit edilmedi. Dışarıdan herhangi bir saldırı almadık ve tartışma saldırıdan ziyade sızma yönünde ilerliyor" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin