Flaş gelişme! Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı. Ölümlü ATV kazası ile ilgili baba Bülent Cihantimur hakkında karar. Adli kontrolle serbest bırakıldı

1 Mart'ta meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kaza sonrası 17 yaşındaki sürücü çocuk ve annesi Eylem Tok Türkiye'den kaçmıştı. Son dakika gelişmesiyle birlikte baba Bülent Cihantimur da ifade için savcılığa çağırıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cihantimur'un ifadesi de ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Flaş gelişme! Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı. Ölümlü ATV kazası ile ilgili baba Bülent Cihantimur hakkında karar. Adli kontrolle serbest bırakıldı

Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin babası Bülent Cihantimur ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldı.

BABA CİHANTİMUR HAKKINDA KARAR

Soruşturma kapmasında hakkında yurt dışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur kazayla ilgili ifade verdikten sonra adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Cihantimur adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

"Suçluyu kayırma" suçundan savcıya ifade veren Bülent Cihantimur'un, "Çok kötü durumdayım. Oğlumu göremiyorum. Oğlumun dönmesini çok istiyorum. Eylem'in oğlumu yurt dışına götürmesi olayına en ufak bir iştirakim yoktur. Olaydan sonra kaçmaya çalışmadım. Bütün yaşantım buradadır. Oğlumun yurt dışına kaçırmak kaçmasına yardım etmek kaza esnasında ve sonrasında delilleri gizlemek saklamak gibi hiçbir eylemim olmadı. Kimseyi yönlendirmedim, hiçbir şeyi organize etmedim. tanıyorum, kendisi dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum" dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T. C.'nin 34 EEG 06 plaka sayılı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması sonucunda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.

ANNE EYLEM TOK VE OĞLU KAÇTI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu T.C'nin Mısır'dan ABD'ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.

Soruşturma devam ederken şüphelilerin kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S.'nin tutuklanmış; baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu. Savcılığın baba Cihantimur'u ifadesini almak üzere çağırdığı öğrenildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin