FLAŞ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail- İran gerişimi açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İran ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin konuşan Erdoğan, “İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail- İran gerişimi açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisi'nde cuma namazı kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin, “İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok.” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan, Filistin'in BM'ye tam üyeliğinin veto edilmesine ilişkin, "BMGK'de ABD'nin son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz. Herkes Filistin'in yanında yer alırken, Amerika ne yazık ki İsrail'in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koydu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın satırbaşları şu şekilde:

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

"İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı şeyler söylüyor. Sahiplenme yok. Akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran’ın yaptığı açıklamalara da bu ‘doğru söylüyor’ diyemiyorsunuz. İsrail’inkini zaten hiç diyemiyorsunuz. Amerika’yı ileri sürüyorlar… Çok daha önemlisi BM Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin son yapılan açıklamalarda İsrail’in yanında yer aldığını görüyoruz. Ve ABD burada herkes Filistin’in yanında yer alırken ABD ne yazık ki İsrail’in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk."

IRAK ZİYARETİMİZ ERTELENEN BİR ZİYARETTİ

Irak yapacağı ziyarete ilişkin konuşan Erdoğan, "Irak ziyaretimiz ertelenen bir ziyaretti. Seçim sonrası diye planladık ve şimdi seçim de bitti ve Irak’a olan ziyaretimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Günübirlik bir ziyaret. Önce Bağdat… Bağdat’ta sayın cumhurbaşkanı ve başbakan ile yapacağımız görüşmelerden sonra oradan bir de Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Erbil’de kuzey Irak sorunlarını görüşme fırsatımız olacak. Bu aynı zamanda da Irak-Türkiye ilişkilerini bir genelleme çatısı altında ele alacağımız konular olacak" dedi.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİ

Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti ile ilgili soruyla ilgili Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Geçmişten bugüne dostluklarımız var. Bu ilişkileri değerlendirme fırsatımız olacak. Ticari, askeri, ekonomi konularını ele alacağız. Sayın cumhurbaşkanının bizimle yapacağı görüşmelerde Almanya-Türkiye ilişkilerini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, bunu görüşme fırsatımız olacak."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin