FLAŞ! CHP'nin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce ortak yayından vazgeçti. AK Parti'nin adayı Nebi Hatipoğlu canlı yayına tek başına çıktı: Ünlüce cesaret edemedi

AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu ile CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce tv100'de ortak canlı yayına çıkacaktı. Ancak CHP'nin adayı Ünlüce karşılıklı yayından vazgeçti. Ünlüce'nin merhum eşinin babasının da vefat ettiği öğrenildi. Hatipoğlu, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na tek başına katıldı. Hatipoğlu, "Ünlüce cesaret edemedi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! CHP'nin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce ortak yayından vazgeçti. AK Parti'nin adayı Nebi Hatipoğlu canlı yayına tek başına çıktı: Ünlüce cesaret edemedi

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Haber7 yazarı Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu.

AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu ile CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce tv100'de ortak canlı yayına çıkacaktı. Ancak CHP'nin adayı Ünlüce karşılıklı yayından vazgeçti. Hatipoğlu yayına tek başına çıktı.

Ünlüce, Hatipoğlu'nun kendisine ve ailesine saygısızlık ettiği iddiası ile yayına çıkmayacağını söyledi. Hatipoğlu da Ünlüce'nin cesaret edemediğini belirtti.

Hatioğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde:

"ESKİŞEHİR’DE KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA ÖNDEYİZ"

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'in "Seçimi kazanacağınıza inanıyor musunuz?" sorusuna yanıt olarak Hatipoğlu "Biz yüzde 100 gözüyle bakıyoruz. Eskişehir’de son yıllarda hizmet etmeyen bir belediye şu an karşımdaki, baktığımızı zaman kamuoyu araştırmalarında kazanacağımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?

Sevinç'in "Seçimden önce milletvekilliğinden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Hatipoğlu, "Ben bu konuyla çok ilgilenmiyorum. Eskişehir'e odaklandım." dedi. Sevinç de "Garanti görüyorsunuz istifa edersiniz." dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ 25 YILDIR HİÇBİR ÇABA SARF ETMEDİ"

Eskişehir'deki kentsel dönüşüm konusuyla ilgili konuşan Hatipoğlu "Eskişehir son dönemde deprem uzmanlarının söylemiyle deprem kuşağında ve sıkıntılı bir yer gibi gözüküyor. Eskişehir’in içinden fay hattı geçiyor. Burada hem fay hattının olması hem de 6,5-7 büyüklüğünde deprem üretme riski olması bir de toprak sıvılaşma sorunu olduğu için Eskişehir’de büyük bir risk var. Eskişehir’de 45 bin civarında vatandaşımızın hayatı risk altında. Bu risk eskiden de biliniyordu ancak büyükşehir belediyemiz 25 yıldır hiçbir çaba sarf etmedi. Bizim söylediğimiz bu." ifadelerini kullandı.

"MEVCUT YÖNETİM YEŞİL ALANLARI İMARA AÇTI"

Eskişehir'deki imar projeleri hakkında konuşan Hatipoğlu "Yeşil alanların imara açılmasına ben şahıs olarak karşıyım ve mevcut politikamız olarak da Eskişehir’de yeşil alanların imara açılmasını kesinlikle istemiyoruz ama mevcut yönetim yıllardır yeşil alanları tarım alanlarını imara açtı. Biz de diyoruz ki tarım alanlarını imara açacağımıza bu kenar mahallelere 5’er kat imar verelim bu mahalleler hızlıca dönüşüme girsin" dedi.

"AYŞE ÜNLÜCE, CESARET EDEMEDİĞİ İÇİN GELEMEDİ"

CHP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce hakkında açıklama yapan Hatipoğlu, "Bu sorular burada muhatap olan arkadaş gelseydi de sorsaydı. Size gelecek arkadaş karşımıza çıkıp cesaret edemediği için gelemedi oradan mesaj attırıyor İl Başkanına size." ifadelerini kullandı.

"TOKİ KONUTLARININ GEÇ TESLİM EDİLMESİNİN SEBEBİ KAZIM KURT’TUR"

Toki konutlarının geç teslim edilmesi hakkında konuşan Hatipoğlu "Eskişehir’de şu an teslim edilen TOKİ konutlarının gecikmesinin sebebi Sayın Kazım Kurt’tur" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YURT ALANINI 4 YIL ENGELLEDİ"

Eskişehir'de hükümetin yapmak istediği yatırımların engellendiğine dair açıklama yapan Hatipoğlu "Benim bir dosyam var, o da şu büyükşehir belediyesinin hükümetin yapmak istediği yatırımları nasıl engellediği ancak büyükşehir belediyesi bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan istediği her şeyi biz nasıl yapmışız anlatayım. Eskişehir’de hep ‘Biz bir şey yapacağız biz engelliyoruz’ dedi. Biz büyükşehir belediyemizin engellediği hükümet yatırımları diye liste yaptık." dedi.

"HÜKÜMETLE UYUMLU BELEDİYENİN NELER YAPABİLECEĞİNİ HERKES BİLİYOR"

Hatipoğlu, "Ben bunu söylediğim zaman insanlar bana kızıyor, hükümetle uyumlu bir belediyenin neler yapabileceğini herkes biliyor aslında." ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin