FLAŞ! CHP'de bomba istifa. Gürsel Tekin zehir zemberek sözlerle CHP'den istifa etti

CHP'de genel sekreterlik, iki dönem milletvekilliği görevlerinde bulunan ve son olarak İstanbul'un Esenyurt ilçesi için belediye başkan adayı olarak adı geçen partinin ağır toplarından biri olan Gürsel Tekin zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! CHP'de bomba istifa. Gürsel Tekin zehir zemberek sözlerle CHP'den istifa etti

CHP'de yaşanan "değişim"in ardından krizler devam ediyor. Ataşehir'e aday gösterilmeyen belediye başkanı Battal İlgezdi geçen haftalarda partisinden istifa etmişti.

Bugün de başka bir istifa haberi geldi. Partinin hemen hemen her kademesinde görev alan, TBMM'de iki dönem milletvekilliği yapan ve son olarak adı Esenyurt belediye başkan adaylığı için adı geçen Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini duyurdu.

 Açıklamayı sosyal medyasında yapan Tekin şu ifadeleri kullandı: 

Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır.

Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış, Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, Partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı, Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği, İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür.

Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir. Bu sebeple, Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

BARIŞ YARKADAŞ: BEN DE ŞAŞIRDIM

tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş istifayı değerlendirdi ve arka perdede yaşananları anlattı.

Yarkadaş şöyle konuştu: Gürsel Tekin hayatının 40 yılını CHP'ye verdi. Ecevit döneminden sonra çalışmadığı genel başkan kalmadı. Bugünkü CHP Genel Başkanı Özgür Özel milletvekili olduğunda Gürsel Tekin genel sekreterdi. Özgür Özel onun yardımcısıydı. 

Bugün tabi CHP'nin üyeliğini bir açıklamayla sonlandırdı. Gürsel Tekin'in Esenyurt'la bir organik bağı yok. 13 yıl boyunca Kadıköy Başkan Vekilliğini yürütmüş bir insan. Tekin'in istifası aday gösterilmemesi değil. Liyakatın rafa kaldırılmış olması. Kadıköy'de belediye başkan adaylığı sürecinde anket yapıldı. Gürsel Tekin bu anketlerde açık ara farkla birinci oldu.

Özgür Özel de Gürsel Tekin'le bundan yaklaşık 25 gün önce görüştüğünde Kadıköy'deki tüm anketlerde birinci olduğunu söyledi.

25 gün önce Ekrem İmamoğlu ile de bir ara gelmişti. İmamoğlu kendisine Esenyurt'ta çok önde çıkıyorsun. Partinin sana ihtiyacı var demişti. Tüm bunlara rağmen Tekin'in bir Esenyurt talebi yoktu. 

Tekin kamuoyu araştırılmasına uyulmaması ve dar kapsamlı eğilim yoklamasının yanlış olduğunu, ön seçim uygulamasına riayet edilmemesinden rahatsızdı. Sorun aday yapılıp yapılmaması değil, kendi kurallarına uymamalıdır.  

ADAYLARIN NASIL BELİRLENECEĞİNİ SORDUM

Ben Özgür Özel’le görüştüm ve adayların nasıl belirleneceğini sordum. Bana ‘Ön seçim yapamayız üye yapımız uygun değil’ dedi. Ben de ön seçim yaparsanız bu yükten kurtulursunuz, kimi aday yaparsanız yapın illa ki tartışmalar ortaya çıkar’ diyor.

Özgür Özel kamuoyu araştırmasını işaret ederek “Kim önde çıkarsa onu aday yapacağız” diyor. Bu konuşmadan sonra Gürsel Tekin, Kadıköy’de yapılan araştırmaları takip ediyor, ‘Özgür Özel’in önünde olan kamuoyu araştırmaları var, Kadıköy’de 4 ayrı araştırmada birinci çıktım ama buna rağmen arkadaşlarımız kendi koydukları kriterlere bile uymadılar ve 1 Nisan sonrasına ayarlı bir düzenleme yaptılar.

İtirazım aday yapılıp yapılmamak değil, itirazım partide liyakatin dikkate alınmaması ve bu arkadaşların kurultay hesaplaşmasını aday adayları üzerinden yapmaları’ diyor.

SARIGÜL'DEN ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin'in CHP'den istifa etmesinin ardından parti yönetimine çağrıda bulunarak "Gürsel Tekin, ‘giderse gitsin’ denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” dedi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin