Flaş... Adana Büyükşehir Belediyesi'ne silahlı saldırı. Özel Kalem Müdürü Samet Güdük hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük, belediye binasında belediye çalışanı olduğu belirlenen bir kişinin silahı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Samet Güdük hastaneye kaldırıldı. Güdük hastandeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Flaş... Adana Büyükşehir Belediyesi'ne silahlı saldırı.  Özel Kalem Müdürü Samet Güdük hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e silahlı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre bir belediye çalışanı tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Güdük, hastanede ameliyata alındı. Güdük, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli suç aletiyle olay akabinde yakalanmıştır."

"KUSURA BAKMA DEMİŞ VURMUŞ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,” Geldi bana yalvardı, işe aldım. Vurduğu sırada da ‘kusura bakma’ dediğini öğrendim” şeklinde konuştu.

Karalar şu açıklamayı yaptı: ”Bizim işe aldığımız birisi, karısı kovmuş evden. Geldi bana yalvardı, 'karımla konuş' dedi, ben karısıyla konuştum. Senin eşini işe alacağız kovma adamı, işe aldım. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez gelmiş orada konuşmuş. Ayrılırken 'Kusura bakma' demiş, sıkmış. Personel olduğu için üstünü arama gereği duyulmamış. Personel olmasa zaten orada güvenlik tedbirleri var ama sürekli bizim elamanlarımız bir şey diyemiyorum yani. Durumu biraz kritik. Doktorlar müdahaleleri yapıyor. Dışarıda ki hastaneden de doktorlar geldi. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz, ben onun gençliğine direncine güveniyorum.” 

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

M.G'nin., ilk ifadesinde, "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi.

PARA MESELESİ SADECE OLASILIK 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olup, yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi. Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük’e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük’ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığını, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğunu, onu tanıyan herkes bilir. Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimali, sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü. Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır" denildi.

OLAY NASIL YAŞANDI

Olay, saat 12.30 sıralarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre belediye çalışanı olduğu tespit edilen M.G. isimli bir kişi, tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e ateş açtı. Güdük, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirtilen Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin