FETÖ'ye ağır darbe: Kritik isim Ankara'da yakalandı

FETÖ operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Sabah saatlerin FETÖ'nün KPSS evlerine operasyon yapıldı. Çok sayıda gözaltı yapıldı. Akşam ise FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıldır aranan Bünyamin Bulut, Ankara’da saklandığı adreste yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'ye ağır darbe: Kritik isim Ankara'da yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda, FETÖ mensubu olan ve 6 yıldır aranan Emniyet Mahrem İmamı Bünyamin Bulut’un saklandığı adres tespit edildi.

FETÖ'ye ağır darbe: Kritik isim Ankara'da yakalandı

Polis Akademisi 1997 devrelerinden sorumlu öğretmen olduğu öğrenilen Bulut, Sincan ilçesinde yakalandı. Bulut, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

ADANA'DA DA OPERASYON

Adana'da 7 yıldır aranan FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanması ağabeyi Mehmet Akif D. (36), polisin operasyonu ile yakalandı.

FETÖ'ye ağır darbe: Kritik isim Ankara'da yakalandı - Resim : 2

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mardin Sulh Ceza Hakimliği'nce 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan 7 yıldır aranan FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanması agabeyi Mehmet Akif D.'nin saklandığı evi tespit etti. Mehmet Akif D., yapılan operasyonla gözaltına alındı. Eskiden kamuda veteriner hekim olarak çalışan Mehmet Akif D.'nin örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgüt üyelerine bu programı yüklediği, örgüt elebaşının talimatıyla Bank Asya'da hesap artırımı yaptığı, darbe teşebbüsünden önce de İzmir'deki askeri öğrencilerle sohbet programları düzenlediği belirtildi. Mehmet Akif D.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KPSS EVLERİNE OPERASYON

FETÖ'nün evlerinde 2014 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan ve bu evlerden sorumlu kadınlara yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin halen kamuda aktif görevde oldukları da ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2014 yılında düzenlenen KPSS sınavına İstanbul'da bulunan FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait çalışma evlerinde hazırlananlar ve bu evlerden sorumlu kadınlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli İstanbul'da, diğerleri Isparta, Gaziantep ve Denizli'de olmak üzere 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, çalışma evlerinden sorumlu oldukları ve halen kamuda aktif görevli oldukları tespit edildi.

FİRARİ FETÖ'CÜ YAKALANDI

ASiirt'te FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan M.E.G., yakalandı.

FETÖ'ye ağır darbe: Kritik isim Ankara'da yakalandı - Resim : 3

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve FETÖ'nün sözde Siirt esnaf mütevellisinde yer alan M.E.G.'nin adresini tespit etti. Harekete geçen ekipler, M.E.G.'yi operasyon ile yakaladı. Gözaltına alınan M.E.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin