Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden CHP adayı oldu

Parti içi anlaşmazlık yüzünden adaylıktan çekilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yoğun temaslar sonrası ikna edildi. Hürriyet, yeniden İzmit için yeniden aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden CHP adayı oldu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden CHP adayı oldu.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, istediği bazı isimlerin belediye meclis üyeliği listesine alınmamasına tepki göstererek, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Hürriyet'i ikna etmek için CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek devreye girdi.

İzmit'e giden Zeybek ile Hürriyet arasındaki görüşme olumlu sonuç verdi. Böylece yeniden adaylığa ikna olan Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit için 'yola devam' dedi. 

FATMA KAPLAN HÜRRİYET KİMDİR?

20 Mart 1982 tarihinde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde dünyaya gelen Fatma Kaplan Hürriyet, politikacı kimliği ile dikkat çeker. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit belediye başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, CHP ön seçimlerinde fark atarak kazanmasının ardından gündem olmuştur. Fatma Hürriyet Kaplan Alevi mi sorgusu da sıklıkla yapılır. Ancak bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değildir.

2004’te Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Hürriyet, 7 Haziran 2015’teki milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 25. dönem meclis çalışmalarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda aktif rol oynamıştır. 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterilerek seçilmiştir. 26. dönem meclis çalışmalarında TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilmiştir. Aynı zamanda Anayasa Komisyonunda da yer almıştır.

24 Haziran seçimlerinden önce 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmek için İYİ Parti'ye geçmiştir. 10 Mayıs 2018’de yapılan açıklama ile İzmit belediye başkanı CHP'ye girerek geri dönmüştür. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli’de birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet üçüncü dönemde de TBMM'ye girmiştir. 27. dönemde de 26. dönemde olduğu gibi TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi olarak seçilmiştir.

31 Mart yerel seçimlerinde için İzmit Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı'ndan aday olarak gösterilmiştir. Ve seçimi Cumhur İttifakı'nın adayı Sibel Gönül'e karşı kazanmıştır. Gerçekleştirilen seçimlerde oyların %49,92’sini almıştır. Fatma Kaplan Hürriyet İzmit belediye başkanı seçilmiş ve 15 Nisan 2019’da görevi üstlenmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin