Fatih İlçe Seçim Kurulu’nda çuvalları açarak müdahale iddiası. AK Parti ve CHP'den peş peşe açıklamalar. Mahir Polat video paylaştı

CHP'nin Fatih adayı Mahir Polat, sosyal medya hesabından peş peşe açıklama yaptı. Fatih İlçe Seçim Kurulu’nda çuvalları açarak müdahalede bulunanlar olduğunu iddia etti, video paylaştı. Polat'tan daha sonra bir açıklama daha geldi. AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan da açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih İlçe Seçim Kurulu’nda çuvalları açarak müdahale iddiası. AK Parti ve CHP'den peş peşe açıklamalar. Mahir Polat video paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Fatih adayı Mahir Polat sosyal medya hesabından, "Fatih İlçe Seçim Kurulu’nda çuvalları açarak müdahalede bulunan şahıslar;

Fatih’te tek bir oyu dahi manüplasyona terk etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız ilçe seçim kurulunda mücadele veriyor. Oylarımızı koruyoruz, milletvekillerimiz ve takviye avukatlarımız olay yerine geçiyor." paylaşımını yaptı.

Polat bir sonraki paylaşımında, "Sevgili Fatihliler,

Sandıklar açıldıkça sizlere bilgi vermeye devam ediyoruz.

Fatih’te demokrasi şöleni gibi geçen seçimde sandıkların %80.78’i açıldı; yani 639 sandık…

Bizim oyumuz %45.80, rakibimizin oy oranı ise %46,40. Şu an 952 oy gerideyiz.

Biz mücadelemizi her alanda sürdürürken ne yazık ki İlçe Seçim Kurulu'nda çuval açma görüntüleri gibi demokrasiye yakışmayan görüntüler de önümüze gelmeye başladı. Tutanaklara da itiraz etmeye devam ediyoruz.

Fatih'te demokrasi mücadelemizi sürdürmeye ve her 1 oya sahip çıkmaya devam ediyoruz." paylaşımını yaptı.

AK PARTİ'NİN ADAYINDAN AÇIKLAMA

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan, Belediye Başkanlığı seçimi hakkında son gelişmeleri değerlendirdi. Turan oy sayımının devam ettiğini söyledi.

Fatih Belediye Başkan adayı M. Ergün Turan, “Değerli Fatihli hemşerilerim Hayırlı geceler. Şu anda saat 23.50 civarında. Fatih AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde giriş yapan arkadaşlarla beraberiz. Genel tutanak özetlerinin girişi yapılıyor. Şu anda anlık size rakam veriyorum. Oyların 73.2’di sayılmış vaziyette. Buna göre oyların 47.93 AK Parti Mehmet Ergün Turan, 43.38’i Mahir Polat tarafından sonuçlanmış vaziyette. Gelen sonuçları sizlere ileteceğiz. Yaklaşık yüzde 27’lik oyun da geldikçe girişleri yapılacak. Bütün sonuçları biz de arkadaşlarımıza duyuruyoruz. Seçim tabii ki devam ediyor. Yüzde 27’lik de oy var. Şu anda yaklaşık 4 buçuk farklı var. Biz tutanak özetleri gelmeden asla duygusal bir konuşma yapmıyoruz. Bunlar taraf özetleriyle sonuçlanan hem Cumhuriyet Halk Parti hem AK Parti hem resmî heyetin tutanaklarından verdiğim rakamlar bunlar. Tekrar bir saat sonra bir açıklama daha yapacağım” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin