Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat'tan elektrik kesintisi açıklaması

CHP'nin Fatih Belediye Başkan adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşı olan Mahir Polat sosyal medyasında yaptığı açıklamada, Fatih'te bazı okullarda elektriklerin kesildiğini duyurdu. " Bu konuda vatandaşlarımızı ve Yüksek Seçim Kurulu’nu duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. Konuyla ilgili BEDAŞ sosyal medya hesabından "Haberler gerçeği yansıtmamaktadır" paylaşımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat'tan elektrik kesintisi açıklaması

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, ilçe seçimlerinde yüzde 2 farkla önde olduğunu duyurdu. Polat, ilçede bazı okullarda elektrik kesintilerini yaşandığını belirterek yurttaşları duyarlılığa çağırdı.

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, ilçe seçimlerinde partisinin yarışı AKP adayına karşı önde götürdüğünü duyurdu. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Polat, "Fatih'te alışılmışın dışında bir sahneyle karşı karşıyayız. 96 sandığımız açıldı. Yüzde 12 sandık açılma oranıyla %44 oranıyla 2 puan öndeyiz" dedi.

Polat ayrıca, ilçedeki okullarda elektrik kesintileri yaşandığına dair uyarıda bulundu. Polat, "Buradan kamuoyuyla paylaşmak istiyorum: Fatih’te bazı okullarda elektrik kesintisi haberleri gelmeye başladı. Bu konuda vatandaşlarımızı ve Yüksek Seçim Kurulu’nu duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

 

BEDAŞ'TAN YALANLAMA

Öte yandan konuyla ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) sosyal medya hesabından basın açıklaması yayımladı. Konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu:

"Sosyal medyada "Fatih'te bazı okullarda elektrik kesintisi yaşandığına" yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

31 Mart Pazar günü itibariyle İstanbul Avrupa Yakası'nda Fatih ilçesi dahil hiçbir bölgede seçim güvenliğini etkileyen elektrik kesintisi yaşanmamaktadır.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde enerji sıkıntısı yaşanmaması için haftalar önce gerekli tedbirlerini alan şirketimiz, bu kapsamda İstanbul Avrupa Yakası'nda seçim günündeki tüm planlı kesintilerini iptal etmiş ve sahadaki personel sayısını artırmıştır. Alınan önlemler sonucunda seçim boyunca hizmet bölgemizde herhangi bir enerji sıkıntısı yaşanmadığını bir kez daha ifade eder, durumu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin