Fahiş aidat ücreti isyanı: Sitelerdeki geçici yönetim tamamen men edilmelidir

Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, sitelerdeki fahiş aidat ücretlerine isyan etti. Niyaz, sitelerdeki geçici yönetimlerin, yerlerini bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye devretmeleri gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Fahiş aidat ücreti isyanı: Sitelerdeki geçici yönetim tamamen men edilmelidir

Sitelerdeki aidat krizi derinleşiyor.

Aidatlarda fahiş artışlar yapan geçici yönetimlerin önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Niyaz, "Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği, fahiş aidat ücretleri artışı yapan geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye bırakması talebiyle kat maliklerinin çıkarlarını korumak ve konut politikalarına ilişkin araştırmalar yapmak amacıyla kurulmuştur. Bu konuda aidat ücretlerine fahiş artışlar yapan geçici yönetimler önemli bir sorundur. Bu yönetimler, kat maliklerini maddi açıdan zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Niyaz, "Bu soruna dernek olarak çözüm önerimiz, geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye devretmeleridir. Bu önerimizin uygulanması için, kat maliklerinin de seçim sürecini daha şeffaf ve demokratik hale getirmesi gerekmektedir. Amacımız bu süreçte kat maliklerine yol gösterici olmak ve seçimlerin adil bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Siteler bir ticari alan değildir, bir yuvadır, kendi başına bir mahalledir" diye konuştu.

Niyaz, “Kat maliklerimize uygun olacak mevzuatları ve kanunları hazırlayıp meclise sunmak, kat mülkiyeti kanununun Anayasamız ile örtüşmeyen maddelerini men ettirmek, derneğin temel amaçlarının biri olacaktır. Geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye devretmeleri, bu sorunun çözümü için atılacak olan önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Etiketler gündem aidat site
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin