Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Özgür Özel'e destek çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşebileceğini söylemesi üzerine, eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" diyerek Özel'e tepkisini dile getirmişti. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan Özgür Özel'e destek açıklaması geldi. Karayalçın, "Sn. Özgür Özel'in Sn. Cumhurbaşkanı ile görüşmesini doğru buluyorum." paylaşımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Özgür Özel'e destek çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşebileceğini söylemesi üzerine eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" diyerek tepkisini dile getirmişti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir.

Sayın Adnan Yücel'in şiirinde de dediği gibi;

'Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

Menekşelerde açılır üstümüzde

leylaklar da güler.

Bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler...'"

KARAYALÇIN'DAN ÖZGÜR ÖZEL'E DESTEK

CHP Genel başkanı Özgür Özel'de, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine, "Sizlere güç veren ve alan sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. Bu ülkeyi seviyoruz sizleri seviyoruz" diyerek cevap vermişti. Özel'e destek, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karayalçın şunları paylaştı:

"DOĞRU BULUYORUM"

"CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'in Sn. Cumhurbaşkanı ile görüşmesini doğru buluyorum. Çünkü;

CHP’li belediyelerin devir aldığı borçlar
Pek çok yerde AKP’li belediyelerden görevi devir alan CHP’li başkanlar büyük bir borç ile karşılaştı. Bu borçların önemli kısmı da devlete SGK’ya olan borçlar ve Maliye’ye olan vergi borçları. İktidar bu borçları adeta ek bir kaynak-kredi gibi de görmüş, ödemeyenlerin üstüne gitmemiş. Ancak şimdi bu paraların hızla tahsili yoluna gitmek isteyebilirler. CHP’li belediyeleri sıkıştırmak isteyebilirler. Bu konunun konuşulması halka hizmetin siyaset dışı tutulması istenebilir.

Para değil, Hazine garantisi gerekli:
CHP’li belediyelerin çoğu projesinin kaynak sorunu yok. Doğru projeler olduğu için, ödenebilir olduğu için dünyada pek çok yerden uygun koşullarda kredi bulunabiliyor. Ama bunun için merkezi otoritenin, Hazine’nin garanti vermesi gerekiyor. Bunun için de haklı talep iletilir.

Kentsel dönüşüm için işbirliği şart:
Türkiye’de başta İstanbul deprem bekleyen çok sayıda il var. Burada merkezi yönetim ile yerel yönetimin karar alma-uygulama anlamında birlikte çalışma zorunluluğu var. İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde parti ayrımı olmaz. Bu durum önceliklidir.

Anayasal süreç-devlet aklı:
Anayasa yapım süreci önemlidir. Bu konuda da karşılıklı birbirini dinleyerek, geniş toplum kesimlerinin de görüşü alınarak bir süreç işletilebilir. Uyulmayan Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var. Yaşanan hak kayıpları ortada. Burada partiler üstü ortak bir devlet aklı inşa edilebilir."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin