Eski savcı Gökalp Kökçü'nün ve avukat eşi İrem Kökçü'nün Adnan Oktar ve FETÖ ilişkisi... Gökhan Taşkın tv100'de yeni bilgiler verdi. Zekeriya Öz ile görüşmüşler, WhatsApp grubu kurmuşlar

HSK soruşturması bulunan ve Erzurum'a tayin edildikten sonra emekliye ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü'nün avukat eşi İrem Kökçü'nün, Adnan Oktar örgütü ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Sadece Adnan Oktar örgütü değik FETÖ'den aranan eski savcı Zekeriye Öz ile de görüşmüşler. Telefonunda ByLock çıkan isme takipsizlik vermişler. Whatsapp grubu kurup bilgiler de göndermişler. tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın konuyla ilgili yeni bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Eski savcı Gökalp Kökçü'nün ve avukat eşi İrem Kökçü'nün Adnan Oktar ve FETÖ ilişkisi... Gökhan Taşkın tv100'de yeni bilgiler verdi. Zekeriya Öz ile görüşmüşler, WhatsApp grubu kurmuşlar

 

 

 

Eski savcı Gökalp Kökçü, Türkiye gündemine damgasını vuran önemli soruşturmaları yönetti; 2018'de FETÖ soruşturmalarında telefonunda ByLock çıkan Filipinler imamı Abdulkadır Ketenci'nin soruşturmasını kapatması ve yeni evlendiği eşinin Adnan Oktar suç örgütü üyesi olduğu iddialarıyla gündeme geldi.

İREM KÖKÇÜ'NÜN OKTAR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
HSK tarafından açılan soruşturma sonrasında Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi, emekli oldu, ancak emekli dilekçesi hakkındaki soruşturmalar kapanmadı. Evine yapılan operasyonda dijital materyallerine el konuldu. İncelemeler sırasında İrem Kökçü'nün Adnan Oktar terör örgütüyle ilişkili olduğu ve örgüt üyeleriyle tanıştığı ortaya çıktı.

ZEKERİYA ÖZ İLE GÖRÜŞMELER YAPTI

İrem Kökçü, 2018'de tanık olarak verdiği ifadesinde, hukuk bürosunda Adnan Oktar örgütü içindeki bazı kızlarla tanıştığını ve örgüt üyelerinin kendisine vekalet verdiğini belirtti. Ayrıca, 2008'de Ergenekon soruşturması sırasında dosyaya müdahil olmaya çalıştığını ve FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz ile görüşmeler yaptığını ifade etti. İrem Kökçü'nün Adnan Oktar örgütüne dair verdiği bilgiler, HSK suçlamalarının odağında olan Gökalp Kökçü'nün eşine yönelik incelemeleri de kapsıyor.

tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"BİR WHATSAPP GRUBU KURMUŞ, ORADAN BAZI BİLGİLERİ BİRİLERİNE GÖNDERİYOR"

Protez anayasa değişsin ki daha demokratik bir anayasaya kavuşalım. Anayasa dediğimiz yasaların en babası. Yasalar bizim yaşamımızın teminatı. Adalet bir gün herkes için lazım olacak. Fakat biz adaletle ilgili öyle şeyler konuşuyoruz ki… Dün ekrana getirmiştik. İsmini ben koydum diye özellikle altını çiziyorum. Sarmal Savcı meselesi var. Adaleti konuşuyorsak gelin bunu da konuşalım. Bu Sarmal Savcı, Gökalp Kökçü, Erzurum’a atandı sonra görevi bıraktı. O süreci yine anlatacağım. Bu kadar tanıdık sima neden burada görünüyor derseniz hepsini izah edeceğim. Bir Whatsapp grubu kurmuş, oradan bazı bilgileri birilerine gönderiyor. Biraz da muhalif görünmek için biraz da ünlü olabilmek için bazıları da bu şekilde kitap filan satabilmek için Sarmal Savcı’nın iddialarını bir algı yaratmak için sosyal medyada yayıyorlardı. Şimdi işin aslı ortaya çıktı.

"GÖKALP KÖKÇÜ BYLOCK ÇIKMIŞ TELEFONLA İLGİLİ DAVAYA GEREK YOK DEMİŞ"

Bu Sarmal Savcı meselesini kısaca bir toparlayayım. Dilan Polat ile eşi Engin Polat ve Kedicikleri ile ünlü ırz düşmanı Adnan Oktar ile 251 şehit vermemize neden olan FETÖ ile bir savcının ne işi olabilir? Zekeriya Özü ve İsmail Uçar’ı görüyorsunuz yanında. Neden bu işlerle olduğunu anlayamadık. Mevzuyu anlatayım. FETÖ neden burada arkaya duruyor? Hrant Dink cinayetine kadar uzanan bir mesele var. Bu soruşturmada Gökalp Kökçü’nün ismini duyduk. Suikasti 17 yaşındaki çocuğun üzerine yıktılar. Noldu? Hala tam olarak aydınlanamadı suikast. Olan Hrant Dink’e oldu. Bunu yapan FETÖ’ydü. FETÖ’nün emniyet istihbarat yapılanmasıydı. Hepsi ortaya çıktı bazı elebaşları ele geçirilemedi. İşte o zaman tanıdık Sarmal Savcı’yı. FETÖ’nün Filipinler imamı Abdülkadir Ketenci’nin şaibeli şekilde tahliye edilmesinde ne alaka dimi?  Gökalp Kökçü ByLock çıkmış telefonla ilgili davaya gerek yok demiş. Sonra Filipinler İmamı etkin pişmanlıktan faydalanmış. Ben FETÖ’cüyüm demiş bunun da cezasını almış. Bu soruşturmalar HSYK’nın önüne gelince yargı çevreleri bakıyor duruma.

"DÜZ SAVCI OLDUKTAN SONRA SANKİ SİHİRLİ DEĞNEK DOKUNMUŞ"

Sarmal Savcı bir anda düz savcı olmuş. Düz savcı olduktan sonra sanki sihirli değnek dokunmuş. Anadolu Adliyesi’nde bazı iddiaları gündeme getiren bir savcı var diye konuştuk. Bazı kesimler o iddialara çok sarıldı. O iddiaların sahibi İsmail Uçar, FETÖ’cü şaibeli bir şekilde tahliye eden Sarmal Savcı’yı atamış. Zekeriya Öz noktasında iddialar var. Adnan Oktar deyince kedicikler aklımıza geliyor. O kediciklerden biri bu savcının eşi. 2001’de evlenmişler. O kediciklerin itirafçı olanları var. Gülen, Polat çifti, Oktar’ın orta yerinde bir savcının olması ne alaka? Polat çiftti gözaltı kararı verilmeden kendilerini savunuyordu sosyal medyadan. Bu bilgiler bir yerden bir yere Whatsapp’tan geçmişti. O Whatsapp grubuna üye yapılan kimi gazeteciler bunlara sarıldılar.

"İŞİN GERÇEĞİNİ ADALET SİSTEMİ ORTAYA ÇIKARIYOR"

Pek çok ilişkisi ayyuka çıkmış Gökalp Kökçü’nün dijital materyallerine el kondu. O Whatsapp grubu üyesi arkadaşlar varsa da haber alamayacaklar. Algı oluşturmak için bazı metinleri alamayacaklar. İşin gerçeğini adalet sistemi ortaya çıkarıyor.

 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin